Blockchain Stories
Is Filecoin klaar voor een bullish uitbraak? Analist beweert van wel
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Is Filecoin klaar voor een bullish uitbraak? Analist beweert van wel

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen week heeft Filecoin (Ticker: FIL) grote volatiliteit gezien in zijn prijsbewegingen. Zo daalde de prijs van de altcoin van ongeveer $4,20 naar onder $3,40 op 5 juli. 

Deze daling werd gevolgd door een herstelperiode, waarbij de prijs op 7 juli weer steeg naar ongeveer $4. Op het moment van schrijven werd Filecoin geprijsd op $3,85, na een stijging van 2,54% in de afgelopen 24 uur. 

De prijs heeft gefluctueerd binnen een 24-uurs bereik van $3,80 tot $4, wat wijst op een relatief stabiele maar licht stijgende prijs op de korte termijn. Deze bescheiden winsten werden geboekt te midden van wisselende marktomstandigheden en investeerders sentiment.

Marktactiviteit en investeerders interesse

Filecoin’s handelsvolume in de afgelopen 24 uur bedroeg ongeveer $88 miljoen, wat duidt op een gezond niveau van marktactiviteit. De marktkapitalisatie was ook hoog, namelijk $2,229 miljard, waarmee het een belangrijke speler in de cryptomarkt is. 

Wat betekent dit voor de prijsactie van FIL op de korte termijn? Is het tijd dat kopers eindelijk in de altcoinmarkt duiken? Ali, een marktanalist op X, had hier iets over te zeggen en observeerde het volgende:

De TD Sequential presenteert een koopsignaal op de #Filecoin $FIL 3-daagse grafiek, anticiperend op een herstel van één tot vier kaarsen.

Bron: Ali

Kortom, er kan op korte termijn een potentieel bullish trend worden gezien.

Technische analyse van Filecoin en steun niveaus

De technische analyse van de altcoin identificeerde significante weerstandsniveaus rond $11,85 en in het bereik van $7,00-$7,20, die samenvallen met de Fibonacci retracement niveaus. 

Er werd ook een steun niveau gezien op $3,76, dat de prijs recentelijk heeft getest en van hersteld is, waarbij een bullish patroon werd gevormd. Extra ondersteuning leek te liggen rond $4,00, wat overeenkomt met het 0.236 Fibonacci retracement niveau. 

image 44
Bron: TradingView

De Relative Strength Index (RSI) had een waarde van 39,20, onder de neutrale 50 – diep in bearish territorium. Integendeel, het benadrukte ook tekenen van stijgende beweging dankzij toenemend koopmomentum. Volume analyse toonde ook aan dat er significant koopbelang was rond het $3,76 steun niveau.

image 45
Bron: Coinglass

Volgens Coinglass waren er minimale short liquidaties van $59K en long liquidaties van $279K, wat wijst op een lager niveau van liquidatie activiteit voor de dag. FIL’s Futures Open Interest noteerde cijfers van ongeveer $130 miljoen, wat de totale waarde van uitstaande Futures contracten voor Filecoin weerspiegelt.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu