Blockchain Stories

Bybit handleiding: Zo kan je hefboom handelen bij Bybit

Thanh Lanh Tran

Bybit is één van de weinige crypto exchanges waar je in Nederland nog met een hefboom kan handelen. Dit is mogelijk tot een hefboom van 10x. In deze Bybit handleiding lees je hoe je kan handelen met een hefboom en wat het precies inhoudt. Bybit powered by SATOS, werkt samen met SATOS die een registratie bij De Nederlandsche Bank heeft.

Belangrijke waarschuwing vooraf: Handelen met een hefboom is een stuk risicovoller dan handelen zonder hefboom. Lees hier over handelen met hefboom en de risico’s. Je handelt namelijk met geleend geld, waarmee je je positie vergroot. Dit kan sneller tot verliezen leiden. Belangrijk is dat handelaren goed risicomanagement moeten toepassen en zich bewust moeten zijn van hun liquidatieprijs, het niveau waarop hun positie automatisch wordt gesloten om verdere verliezen te voorkomen.

Tip: probeer altijd eerst met een demo-account te handelen.

Stappenplan: Dit is hoe hefboom handelen werkt bij Bybit

Heb je al een account? Log dan in en sla deze stap verder over. Heb je nog geen account? Klik dan hier om een account aan te maken inclusief de welkomstbonus tot $40 en 10% korting op de handelskosten.

Selecteer een leverage crypto

Als je ingelogd bent, navigeer je naar Handel in de bovenbalk. Deze optie staat aangegeven in het midden. Vervolgens hover je op de bovenste optie, Spothandel, en vanuit daar kan je de gewenste coin of token selecteren. Houd er rekening mee dat niet alle munten marge handel ondersteunen.

Hefboom handelen bybit 2

Als je dit hebt gedaan, kom je op de handelspagina terecht van een specifieke coin, in ons geval BTC/USDT. Op de rechterbalk klik je op Marge 10X om hefboom handelen te activeren. 

Configureer je marge positie

Wanneer je op Marge 10X klikt zie je onderstaand scherm.

Hefboom handelen bybit 4

Hier kun je bovenaan de marge (leverage) instellen. Dit is in te stellen van 2x tot 10x. Daaronder stel je in of je long of short wil gaan. Bij long speculeer je op een stijgende koers en met short op een dalende koers.

Ordertypes op Bybit

  1. Limit Order: Dit is een standaard ordertype waarbij de handelaar een specifieke prijs aangeeft waarop je wil kopen of verkopen. Een limit order garandeert prijs, maar niet de uitvoering, omdat de marktprijs mogelijk nooit het limitniveau bereikt.
  2. Market Order: Een market order wordt direct uitgevoerd tegen de huidige marktprijs. Hoewel je snel kunt handelen, betaal je een hogere fee omdat je liquiditeit uit de markt neemt, bekend als de ‘taker’ fee.
  3. Take Profit en Stop-loss: Met een take profit kan je prijs in stellen om je positie (of een gedeelte van je positie) te verkopen. Met een stop-loss minimaliseer je je verlies door een verkoopprijs in te stellen. Lees hier meer over risicomanagement.
  4. Conditional Order: Dit is een geavanceerder type order dat alleen wordt uitgevoerd als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Dit kan worden ingesteld als een limit of market order, afhankelijk van of je een specifieke prijs wilt garanderen wanneer de trigger wordt geactiveerd.

Vervolgens stel geef je aan hoeveel USDT je wil toekennen aan je positie. Houd hierbij rekening met je leverage.

Strategieën en tips

Het is belangrijk voor handelaren op Bybit om vertrouwd te raken met alle beschikbare tools en opties:

  • Gebruik de ‘Post-Only’ optie bij limit orders om te zorgen dat je order als maker in het orderboek komt en je een rebate ontvangt in plaats van een fee betaalt.
  • Overweeg het gebruik van ‘Reduce-Only’ opties in conditional orders om te garanderen dat een order alleen je positie kan verminderen, niet vergroten.
  • Wees voorzichtig bij het gebruik van market orders, vooral tijdens periodes van hoge volatiliteit, vanwege de hogere kosten.

Bybit biedt een krachtig platform voor traders die op zoek zijn naar geavanceerde tradingopties en krachtige tools. Door de complexiteit van het platform is het echter belangrijk dat gebruikers zich goed inlezen en oefenen met verschillende strategieën en ordertypes voordat ze grote bedragen riskeren. Het goed begrijpen van de functies en fees kan cruciaal zijn voor succesvol handelen op Bybit.

Ben je ook benieuwd naar het laatste Bybit nieuws? Dat vind je hier!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu