Blockchain Stories
Zal Solana stijgen na de Amerikaanse verkiezingen?
Altcoin Nieuws Solana

Zal Solana stijgen na de Amerikaanse verkiezingen?

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De vooruitzichten voor de prijs van Solana (Ticker: SOL) zien er goed uit in het post verkiezing scenario. 

Volgens analisten suggereren de sterke fundamentals en marktpositie van de asset dat de altcoin waarschijnlijk goed zal presteren na de Amerikaanse verkiezingen.

Een van de analisten, Eugene Ng Ah Sio, wees op de sterke verdediging van $161 als support en de hernieuwde populariteit van AI memecoins als belangrijke factoren voor het positieve vooruitzicht. In zijn update schreef hij: 

Technische analyse wijst uit dat SOL een weerstand van 6 maanden hertestte en dit niveau omzette in steun, nadat het een sterke relatieve sterkte had getoond. Dit was het moment om in te stappen.

Volgens de grafiek doorbrak SOL de $161, een belangrijk weerstandsniveau sinds april, en heroverde het als een support niveau, wat de altcoin zou kunnen voorbereiden op hogere doelen.

Stijging door de AI memecoin hype

Aan de fundamentele kant bleek de recente hype rond AI memecoins zoals Goatseus Maximus een enorme stimulans voor het Solana netwerk. Eugene voegde toe: 

$SOL is sinds de AI memecoins boom de onbetwiste keuze van assets, gezien hoe letterlijk alles vandaag op Solana gebeurt.

Coinbase analisten noemen deze duidelijke katalysator voor SOL. In hun wekelijkse marktcommentaar stelden David Duong en David Han: 

AI agents en memecoins zijn weer in de spotlight, wat lijkt te zorgen voor buitenproportionele voordelen voor het Solana ecosysteem.

De analisten merkten op dat het volume van Solana gebaseerde DEX’s (decentrale beurzen), de handelscentra voor de nieuwe AI memecoins, explodeerde tot bijna $15 miljard, wat het volume van Ethereum’s $7,90 miljard verdubbelde. 

image
Bron: CryptoQuant

Gezien de positieve correlatie tussen SOL’s prijs en het DEX volume, zou de altcoin mogelijk nog meer profiteren als de AI memecoin hype na de verkiezingen aanhoudt.

image
Bron: Coinglass

Op het moment van schrijven was de marktpositie gericht op bullish bets. Volgens Coinglass’ Binance Top Trader positie was 62% van de posities netto long op SOL. Dit wijst op een sterke overtuiging van positieve prijs perspectieven. Als de trend zich voortzet, zou SOL een doel van $180 of $185 op korte termijn kunnen bereiken.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Ripple op weg naar belangrijke weerstandsniveau

Timo Bruinsma

Prijsdaling van Worldcoin (WLD) zet winst om in verlies, wat nu?

Julian Smits

Crypto Michaël over Bitcoin, marktsentiment en aankomende gebeurtenissen

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu