Blockchain Stories
Ripple op weg naar belangrijke weerstandsniveau
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

Ripple op weg naar belangrijke weerstandsniveau

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Nu de prijs van Ripple (Ticker: XRP) rond de $0,50 ligt, houden markt waarnemers nauwlettend in de gaten of Ripple de cruciale weerstandsniveaus in de komende week kan doorbreken. 

Een blik op de Open Interest en andere technische indicatoren suggereert een interessante dynamiek. Laten we dit hieronder nader analyseren en kijken of de XRP koers kan gaan stijgen.

Belangrijke weerstandsniveaus voor Ripple en potentiële uitbraak

Onze analyse van de dagelijkse grafiek onthult verschillende belangrijke prijszones. De Fibonacci extensie toont weerstand rond $0,530, een niveau dat XRP eerder heeft getest maar niet kon holden. Dit niveau markeert de 23,5% Fibonacci retracement, wat het een cruciaal gebied maakt om in de gaten te houden.

image
Bron: TradingView

Als XRP voldoende momentum kan opbouwen om boven dit niveau uit te breken, ligt de volgende weerstand rond $0,565, wat samenvalt met de 50 daagse Moving Average en eerdere support die nu als weerstand fungeert. Een doorbraak door dit niveau zou de weg kunnen vrijmaken voor verdere stijgingen.

Op het moment van schrijven blijft er echter een dalende risico bestaan als XRP er niet in slaagt voldoende koopdruk te genereren. 

De support niveaus om in de gaten te houden zijn de 38% en 50% Fibonacci retracementniveaus. Een daling onder deze zones kan duiden op hernieuwd bearish sentiment en mogelijk een langere periode van consolidatie.

Stijgende Open Interest wijst op groeiende marktbetrokkenheid

Analyse van de Open Interest over alle beurzen toont een toename. De lichte stijging suggereert toenemende betrokkenheid van zowel bearish als bullish sentiment. Recent lag het OI niveau rond 510 miljoen, een niveau dat in het verleden vaak gepaard ging met aanzienlijke prijsbewegingen. 

Stijgende OI wijst meestal op toenemend kapitaal in de markt, waarbij traders nieuwe posities innemen in afwachting van een grote prijsbeweging.

image
Bron: CryptoQuant

Historisch gezien ervaart de prijs van XRP meer volatiliteit wanneer de OI een hoog niveau bereikt, wat vaak wijst op een op handen zijnde uitbraak of een dalende beweging. Als de OI de komende dagen blijft stijgen, kan dit een voorloper zijn van een meer uitgesproken prijsbeweging. 

Deze verhoogde marktactiviteit kan een bullish uitbraak boven weerstand veroorzaken of een neerwaartse correctie in gang zetten als de verkoopdruk groter is dan de koopinteresse.

Zal Ripple’s RSI een trendverschuiving aangeven?

Vanuit een volatiliteit perspectief toont de Average True Range indicator van Ripple relatief lage volatiliteit. Deze trend suggereert een mogelijke squeeze die vaak voorafgaat aan significante prijsbewegingen. 

De ATR op de dagelijkse tijdschaal is stabiel gebleven, wat wijst op een verkleind prijsbereik dat binnenkort mogelijk ruimte maakt voor een meer beslissende trend.

Daarnaast bevindt de Relative Strength Index zich net onder het niveau van 50, wat aangeeft dat de asset zich niet in overbought of oversold gebied bevindt. 

Mocht de RSI richting 60 stijgen, dan zou dit toenemend koop momentum kunnen signaleren en een bullish uitbraak versterken. Omgekeerd kan een daling onder de 40 op de RSI wijzen op toenemende verkoopdruk, wat kan leiden tot een mogelijke hertest van lagere support niveaus.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Gemengde signalen tijdens analyse van Polkadot

Timo Bruinsma

Prijsdaling van Worldcoin (WLD) zet winst om in verlies, wat nu?

Julian Smits

Crypto Michaël over Bitcoin, marktsentiment en aankomende gebeurtenissen

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu