Blockchain Stories
Kan de snelle groei van Shibarium een rally veroorzaken?
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Kan de snelle groei van Shibarium een rally veroorzaken?

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Het Shibarium ecosysteem van Shiba Inu (Ticker: SHIB) heeft snel aandacht gewonnen, met indrukwekkende cijfers van 430 miljoen transacties en een gebruikersbestand van 2 miljoen wallets.ย 

Deze cijfers trekken aandacht over de potentie van SHIB, vooral met een recente piek in het burn rate van maar liefst 65.500%. Deze beweging is gericht op het beperken van de token voorraad, wat de waarde op termijn mogelijk zou kunnen verhogen.

Op het moment van schrijven wordt SHIB verhandeld op $0,00001714, met een bescheiden stijging van 0,45% op de dag. Laten we SHIB hieronder nader analyseren.

Zijn wallets en transacties gegroeid?

Het aantal dagelijks actieve wallets voor Shiba Inu is gestaag toegenomen, met een lichte stijging van 1% in slechts 24 uur, volgens CryptoQuant. Deze activiteit binnen Shibarium duidt op interesse onder gebruikers. Ook het aantal transacties is met 1,65% toegenomen, wat wijst op verhoogde activiteit op het netwerk.

Hoewel deze groei bemoedigend is, heeft deze nog geen explosief niveau bereikt. Om een breder spectrum aan investeerders aan te trekken, kan het Shibarium ecosysteem een snellere stijging in zowel activiteit als bruikbaarheid nodig hebben om SHIB naar prijsstijgingen te stuwen. 

image
Bron: CryptoQuant

Hogere betrokkenheid kan zorgen voor een grotere adoptie en mogelijk de basis leggen voor toekomstige stijgingen.

Wat zegt de MVRV ratio over de waarde van SHIB?

De Market Value to Realized Value ratio van Shiba Inu, die momenteel op 1,35 staat, duidt op een lichte winstgevendheid voor recente investeerders. Dit niveau suggereert dat SHIB nog niet overgewaardeerd is, wat voortdurende accumulatie kan bevestigen zonder een golf van winstneming te veroorzaken.

Als de MVRV ratio stijgt, kan dit wijzen op een mogelijke overwaardering, wat kan leiden tot verhoogde verkoopdruk. De huidige gebalanceerde MVRV ratio wijst op voorzichtig optimisme, waardoor nieuwe investeerders de markt kunnen betreden zonder direct risico op een verkoop.

image
Bron: Santiment

Onthult de long/short ratio een bullish sentiment?

Een analyse van de long/short ratio van SHIB toont dat 57% van de posities long zijn, terwijl 43% short zijn. Deze verdeling neigt naar bullish, met de meeste traders die een stijging van de SHIB prijs verwachten. Toch suggereert het grote percentage shorts enige voorzichtigheid, omdat een verandering in sentiment verkoopdruk zou kunnen veroorzaken.

Deze long/short ratio weerspiegelt een optimistische maar voorzichtige kijk, waarbij traders inzetten op de potentie van SHIB maar alert blijven op mogelijke volatiliteit.

image
Bron: Coinglass

Kans op een SHIB rally is nabij

De groei van Shibarium, samen met de stijgende burn rate van SHIB, vormt een basis voor mogelijke prijsstijgingen. 

Hoewel dagelijks actieve wallets en transacties een redelijke betrokkenheid tonen, kan een versnelling van deze niveaus nodig zijn om een rally op gang te brengen. De gebalanceerde MVRV ratio en het licht bullish long/short sentiment bieden bemoedigende signalen. 

Daarmee lijkt het Shiba Inu ecosysteem goed gepositioneerd voor groei, maar de volgende golf van activiteit kan cruciaal zijn voor een definitieve doorbraak.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ50 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Toncoin groeit meer dan 200x sneller dan Ethereum

Timo Bruinsma

De Ethereum rollercoaster: Waarom de groei even stagneert

Julian Smits

Analyse van de DOGE prijs: Een kijkje in de kristallen bol van crypto

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu