Blockchain Stories
Gemengde signalen tijdens analyse van Polkadot
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Gemengde signalen tijdens analyse van Polkadot

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen maand presteerde Polkadot (Ticker: DOT) niet erg positief. Er was een overheersend bearish sentiment dat leidde tot een daling van 19%. 

Welke kant Polkadot opgaat, is op dit moment nog onzeker, omdat tegenstrijdige metrics het marktsentiment verdeeld houden, wat ruimte laat voor volatiliteit in de komende handelsessies.

DOT vast tussen belangrijke niveaus

DOT handelt momenteel tussen twee belangrijke niveaus die de richting van de koers in de komende sessies kunnen bepalen. DOT werd recentelijk opgevangen op het support niveau van $3,96. 

Als dit support niveau standhoudt, kan DOT stijgen naar $4,615 en zelfs naar $4,96. Een aanbod zone bevindt zich direct boven dit niveau, wat verkoopdruk kan veroorzaken en de prijs mogelijk weer kan laten dalen, terug naar het laagste punt van augustus.

image
Bron: TradingView

Om de beweging te beoordelen, analyseerden we technische indicatoren. Uit onze analyse bleek dat de signalen gemengd bleven, wat de vooruitzichten onzeker maakt.

Geen duidelijk patroon vast te stellen

Als eerste zagen we dat twee belangrijke indicatoren, de Chaikin Money Flow en de Parabolic SAR, een mix van bullish en bearish signalen weerspiegelen voor DOT, waardoor de toekomst onzeker blijft. 

De Chaikin Money Flow, die de instroom of uitstroom van liquiditeit meet, toont een stijging met een huidige waarde van 0,12. Een positieve CMF waarde suggereert toenemende koopdruk, wat doorgaans samengaat met een stijgende beweging voor DOT. 

Hieruit kunnen we opmaken dat, indien het momentum aanhoudt, DOT door de huidige aanbod zone kan stijgen en mogelijk de rally kan voortzetten.

Aan de andere kant geeft de Parabolic SAR, een trendvolgende indicator die omkeringen signaleert, een bearish sentiment aan. Dit wordt bevestigd door meerdere signalen boven de prijs van DOT, wat duidt op aanhoudende verkoopdruk en een waarschijnlijke voortzetting van de dalende trend. 

image
Bron: TradingView

Wanneer de Parabolic SAR signalen boven de prijs van Polkadot verschijnen, signaleren ze weerstand en een mogelijke verdere daling.

Met deze twee indicatoren die tegengestelde trends suggereren, keken we ook naar on chain activiteit voor extra inzichten in de volgende beweging van DOT.

Koopdruk van Polkadot is belangrijk

Gegevens van Coinglass tonen een positieve funding rate voor DOT, wat wijst op een toename van long interesse onder traders. De huidige funding rate voor DOT bedraagt 0,011%. 

image
Bron: Coinglass

Een positieve funding rate betekent dat traders met longposities betalen aan die met shortposities om prijs evenwicht te behouden. Deze trend wijst meestal op een onderliggend bullish sentiment, aangezien meer traders inzetten op prijsstijgingen, wat DOT mogelijk hoger kan duwen.

Als deze koopdruk aanhoudt, kan DOT door de huidige aanbod zone breken en verder stijgen. Het is goed om deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • €10 bonus na storting van €100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot €600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

FTX schikt rechtszaak tegen Bybit voor $220 miljoen

Timo Bruinsma

Ripple op weg naar belangrijke weerstandsniveau

Timo Bruinsma

Prijsdaling van Worldcoin (WLD) zet winst om in verlies, wat nu?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu