Blockchain Stories
Ripple ETF is onvermijdelijk volgens Ripple CEO
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

Ripple ETF is onvermijdelijk volgens Ripple CEO

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Bitcoin exchange traded funds zijn sinds hun lancering enorm populair geworden. Dit succes heeft instellingen ertoe aangezet deze trend ook naar andere altcoins uit te breiden. 

Na de lancering van Ethereum ETFโ€™s in juli, is de aandacht nu gericht op een mogelijke Ripple (Ticker: XRP) ETF. 

Gezien Rippleโ€™s voortdurende juridische problemen, blijft de vraag: is een goedkeuring van een XRP ETF mogelijk? Laten we dit verder onderzoeken.

XRP ETF dromen kunnen werkelijkheid worden

In een recent interview met Bloomberg TV sprak Ripple CEO Brad Garlinghouse zijn vertrouwen uit in de toekomst van een XRP ETF. Hij stelde:

Het is gewoon onvermijdelijk. We zullen niet alleen Bitcoin en ETH zien, maar ook een XRP ETF.

Garlinghouse benadrukte de groeiende vraag van zowel particuliere als institutionele beleggers naar toegang tot digitale activa, en noemde het snelle succes van de Bitcoin ETF als bewijs van deze trend. 

Hij suggereerde dat de introductie van een XRP ETF een logische volgende stap zou zijn in deze zich ontwikkelende markt.

Bitcoin en Ethereum zijn de uitzondering, niet de regel

Hoewel de interesse in altcoin ETFโ€™s groot is, is hun succes niet gegarandeerd. Eerder meldden we dat de instroom in ETH ETFโ€™s teleurstellend was in vergelijking met die van BTC ETFโ€™s. 

Veel analisten geven aan dat deze ETFโ€™s achterblijven bij de verwachtingen, maar Garlinghouse is het daar niet mee eens. Hij zei:

De ETH ETF heeft het eigenlijk heel goed gedaan.

Hij lichtte toe dat de marktparticipatie in verhouding staat tot de marktdominantie van ETH. Garlinghouse benadrukte ook de groeiende interesse in XRP, zowel in de VS als wereldwijd.

Ripple ETF aanvragen en problemen met de SEC

Tot nu toe hebben slechts twee bedrijven een aanvraag voor een XRP ETF ingediend, namelijk Bitwise en Canary Capital. Bovendien heeft Grayscale een voorstel ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission om zijn multi cryptofonds om te zetten in een ETF waar ook XRP onderdeel van is.

De weg naar een XRP ETF is echter minder rechtlijnig dan die van Bitcoin of Ethereum. De SEC blijft een groot obstakel vanwege de lopende rechtszaak tegen Ripple over de vraag of XRP als effect moet worden geclassificeerd. 

Hoewel een federale rechter oordeelde dat XRP geen effect is bij verkoop aan particuliere beleggers, blijft de SEC bezwaar maken en blijft het terughoudend om crypto-ETFโ€™s goed te keuren.

Invloed op de prijs

Na de verklaring van Garlinghouse steeg XRP met meer dan 0,20% in de afgelopen 24 uur. Deze lichte stijging kon echter de verliezen van de afgelopen maand niet compenseren. 

image
Bron: TradingView

Vorige week consolideerde de prijs van XRP binnen de range van $0,58 tot $0,53. Het onvermogen om boven de $0,59 uit te breken, leidde tot een daling naar een dieptepunt van $0,50. Op het moment van schrijven wordt XRP verhandeld op $0,525.

De RSI staat op 41, wat een verbetering is ten opzichte van de vorige dag. De volatiliteit is tevens afgenomen, zoals blijkt uit de nabijheid van de Bollinger Bands.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ50 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

DIMO crypto stijgt met 80% in een dag, maar staat voor uitdaging

Timo Bruinsma

Nederland vraagt mening publiek over gegevensverzameling cryptobeurzen

Michel Borggreve

ApeCoin daalt met meer dan 9% door wallet verschuivingen

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu