Blockchain Stories
Recordaantal Bitcoin whales dankzij nieuwe instroom
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Recordaantal Bitcoin whales dankzij nieuwe instroom

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de afgelopen 2 weken is de Bitcoin koers fors omhoog gegaan. Dit stemt uiteraard elke voorstander van Bitcoin positief, waaronder degene die in Bitcoin geïnvesteerd hebben. Met name dankzij de recente koersstijging staat zo’n beetje elke Bitcoin investeerder nu op een virtuele winst. Daarnaast valt op dat het aantal Bitcoin whales alleen maar verder toegenomen is. Dit komt met name door de instroom van nieuwe whales.

Wanneer is iemand een Bitcoin whale?

De term ‘Bitcoin whale’ is uiteraard naar eigen inzicht in te vullen. Feit is dat veelal de volgende definitie aangehouden wordt: een wallet met daarop minimaal 100 BTC. Een dergelijke wallet vertegenwoordigt, met het oog op de huidige Bitcoin prijs, uiteraard een aanzienlijke waarde. Vandaar ook dat het een interessante indicator om naar te kijken is. Deze whales zijn kapitaalkrachtige personen/instanties en kunnen vanuit hun positie de Bitcoin prijs verder opstuwen.

Aanzienlijke toename

Uit data van onder meer Santiment blijkt dat er een aanzienlijke toename van Bitcoin whales is. In de afgelopen 2 weken zijn er maar liefst 297 wallets bijgekomen met daarin minimaal 100 BTC. Dit kunnen dus 101 BTC tokens zijn, maar kunnen ook zomaar 150 BTC zijn. Een verschil van toch meer dan $3 miljoen, maar beide wallets worden onder de noemer ‘Bitcoin whale’ geplaatst.

De groei van Bitcoin whales is fors te noemen. Het gaat immers om 297 nieuwe wallets in een periode van slechts 2 weken. In 2 weken tijd hebben dus 297 personen of instanties een wallet gecreëerd met daarin meer dan 100 BTC. Dit kan enerzijds door een eenmalige grote aankoop komen, maar kan anderzijds ook komen door stelselmatig nieuwe Bitcoin tokens te kopen.

Houders met minder dan 100 BTC

Santiment heeft niet alleen naar de houders met meer dan 100 BTC gekeken, maar ook naar de houders met minder dan 100 BTC. Dit is een nogal groet groep, waarvan de hoeveelheid in de afgelopen 2 weken met slechts 0,1% gedaald is. Het gaat hierbij wel om meer dan 20.000 wallets, maar uiteraard spreekt het percentage hierbij boekdelen.

Wat zegt deze ontwikkeling?

Dat de hoeveelheid Bitcoin whales nu op een recordlevel staat, is veelzeggend voor de cryptomarkt. De gehele cryptomarkt lijkt zich namelijk op te maken voor een flinke bullrun. Met name kapitaalkrachtige investeerders hebben daarom grote hoeveelheden geld geïnvesteerd in Bitcoin. Het gevolg is terug te zien in het aantal wallets waarin meer dan 100 BTC zit.

Op X wordt dit onderwerp ook veelvuldig besproken. Zo ook door CryptoRover. Een bekende crypto analist die gister ingezoomd heeft op het handelsgedrag van Bitcoin whales:

Hij geeft aan dat ze een handelssnelheid hebben die voorheen nooit getoond is. Dit kan zomaar op termijn goed nieuws betekenen voor Bitcoin. De whales nemen de markt/prijs namelijk in hun kielzog met zich mee en zijn in staat om de nodige invloed op de Bitcoin prijs uit te oefenen. Dat zóveel nieuwe wallets de term ‘Bitcoin whale’ hebben verkregen, is dan ook veelzeggend voor de indrukwekkende potentie.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Bitcoin Spot ETF’s herpakken zich na mindere dagen

Scott

DIMO crypto stijgt met 80% in een dag, maar staat voor uitdaging

Timo Bruinsma

Nederland vraagt mening publiek over gegevensverzameling cryptobeurzen

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu