Blockchain Stories
Houdt de $0,37 koers van Cardano stand onder druk?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Houdt de $0,37 koers van Cardano stand onder druk?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin boekte donderdag lichte winsten en veroverde $68.000 na eerder een wekelijkse dip tot $66.000 te hebben bereikt, wat leidde tot verkoopdruk bij altcoins. 

Cardano (Ticker: ADA) behoorde tot de grootste verliezers in de midweekse sessie, waarbij bullish speculanten opnieuw tegen verliezen aanlopen in hun poging het psychologische niveau van $0,40 te bereiken.

image
Bron: TradingView

Technische analyse van ADA

Op de 4 uursgrafiek van TradingView zakte ADA op 23 oktober onder zijn korte termijn gemiddeldes nadat het niet lukte om de koers boven $0,365 te holden. ADA’s poging tot herstel op donderdag werd beantwoord met verkoopdruk, in scherp contrast met de meeste andere altcoins, die samen met Bitcoin snel vooruitgingen.

image
Bron: TradingView

De uitgezoomde grafiek toont vlakke 50 daagse en 100 daagse gemiddelden, wat wijst op lage volatiliteit en markt besluiteloosheid binnen het huidige prijs kanaal van de altcoin.

RSI en on chain activiteit na de Chang fork update

Daarnaast bevestigde de dagelijkse RSI waarde, die tot dusver in oktober dicht bij het middelpunt is gebleven, het gebrek aan een sterk stijgende of dalende trend om marktdeelnemers aan te trekken. 

Volgens on chain gegevens van CExplorer is het aantal actieve wallets en totale transacties sinds de activering van de Chang hard fork op 2 september afgenomen.

image
Bron: CE Expolorer

Hoewel deze vertraging in on chain activiteit tegen de verwachting ingaat dat technische mijlpalen doorgaans voor meer deelname zorgen, weerspiegelt het ook bredere markttrends. 

image
Bron: CE Explorer

De crypto marktgroei bleef dit jaar overwegend minimaal, waardoor nieuwe wallets aarzelen om in te stappen, ondanks ontwikkelingen binnen het ecosysteem.

Kansen en kritieke niveaus

De native token van Cardano beweegt sinds begin deze maand binnen een krappe range tussen $0,34 en $0,37. Hoewel de prijs van ADA in deze nauwe range blijft hangen, zijn de implicaties van de laatste hogere piek sinds half juli niet te negeren.

image
Bron: TradingView

Op het moment van schrijven richt het bullish sentiment zich op een doorbraak boven het weerstandsniveau van $0,37, wat de weg kan vrijmaken voor verder bullish momentum en het doel van $0,40 dichterbij kan brengen. 

Een daling onder dit niveau zal de cruciale support bij $0,30 activeren, die eerder op 6 september werd getest.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Ripple op weg naar belangrijke weerstandsniveau

Timo Bruinsma

Prijsdaling van Worldcoin (WLD) zet winst om in verlies, wat nu?

Julian Smits

Crypto Michaël over Bitcoin, marktsentiment en aankomende gebeurtenissen

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu