Blockchain Stories
ApeCoin daalt met meer dan 9% door wallet verschuivingen
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

ApeCoin daalt met meer dan 9% door wallet verschuivingen

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

ApeCoin (Ticker: APE) heeft de afgelopen maand een sterke stijging doorgemaakt.ย 

In de afgelopen dagen heeft de memecoin echter een prijsdaling gekend, wat vragen oproept over de oorzaak ervan. SpotonChain wijst hierbij op “slapende” whales die hun ApeCoin verplaatsen.

ApeCoin daalt terwijl slapende whales hun crypto verplaatsen

Volgens SpotonChain hebben slapende wallets, verbonden aan ApeCoin, 4,6 miljoen Ape tokens ter waarde van ongeveer $5,20 miljoen overgedragen aan Wintermute Trading OTC.ย 

Sinds de lancering van ApeChain, vier dagen geleden, hebben drie wallets die ApeCoin bezaten sinds 2022 actief hun APE tokens verplaatst. In totaal hebben deze wallets 12,50 miljoen tokens, ter waarde van $17,50 miljoen, naar Wintermute OTC gestuurd. 

SpotonChain stelt dat deze overdrachten naar exchanges een grote rol hebben gespeeld in de recente marktcorrectie.

Impact op APE?

Gewoonlijk leiden grote wallet bewegingen naar exchanges tot speculatie en verkoopdruk, wat de prijzen naar beneden drijft. In dit geval heeft ApeCoin in de afgelopen 24 uur een scherpe prijsdaling meegemaakt. 

Op het moment van schrijven wordt ApeCoin verhandeld op $1,103, wat een daling van 7,32% in de afgelopen dag markeert.

Voorafgaand aan deze daling zat APE in een stijgende trend, met een stijging van 63% op de wekelijkse grafieken en bijna 45% winst op maandelijkse grafieken. De recente prijsbeweging toont echter een verschuiving van bullish naar bearish sentiment, omdat verkopers nu domineren. 

image
Bron: Santiment

Het aantal ApeCoin tokens buiten exchanges is de afgelopen week gedaald: sinds 19 oktober is het aantal tokens dat door investeerders in privรฉ wallets wordt gehold, afgenomen van 865 miljoen naar 840 miljoen. 

image
Bron: Santiment

Dit wijst erop dat holders hun Ape naar exchanges verplaatsen, waarschijnlijk om te verkopen. Dit wordt verder bevestigd door een toename in het aanbod op exchanges, dat is gestegen van 133 miljoen naar 160 miljoen Ape tokens.

Afname in actieve wallets en vraag

Het aantal dagelijkse actieve wallets van ApeCoin is gedaald van 18.870 naar 990, wat wijst op een daling in de vraag en minder handelsactiviteiten. Dit suggereert dat investeerders wachten op een nieuwe impuls om de markt weer te betreden.

image
Bron: Santiment

ApeCoin heeft een verschuiving in marktsentiment doorgemaakt, waarbij eerdere winsten op maandelijkse grafieken werden gedreven door speculatie rondom de lancering van ApeChain. 

Nu deze speculatie is afgekoeld, kan Ape verder dalen naar $0,87 als de huidige trend aanhoudt. Als het echter slechts om een marktherstel gaat, zal de memecoin mogelijk het weerstandsniveau van $1,34 terugwinnen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ50 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Nederland vraagt mening publiek over gegevensverzameling cryptobeurzen

Michel Borggreve

Ripple ETF is onvermijdelijk volgens Ripple CEO

Timo Bruinsma

Tesla Bitcoin holdings blijven ongewijzigd bij kwartaalcijfers

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu