Blockchain Stories
Solana maakt groei van 14% in één week tijd door
Altcoin Nieuws Solana

Solana maakt groei van 14% in één week tijd door

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De maand Uptober loopt inmiddels richting het einde. Normaal gesproken is dit, historisch gezien, één van de beste maanden voor crypto. Daar lijkt ook in 2024 sprake van te zijn. De Bitcoin koers daalde aan het begin van oktober nog fors, maar heeft sindsdien de weg naar boven ingezet. Dat geldt ook voor Solana. Deze altcoin maakte in de afgelopen week een stijging van maar liefst 14% door. Indrukwekkend en ook veelzeggend voor de potentie van deze grote altcoin.

Overigens was gisteren voor cryptobegrippen een matige dag. De Bitcoin koers had het pittig, maar wist zich aan het einde van de dag toch te herstellen. Dat gold echter in mindere mate voor de nodige altcoins. Veel altcoins scoorden aan het einde van de dag rode cijfers, maar dat gold dus niet voor Solana. Deze altcoin wist zich daarmee van veel concurrenten te onderscheiden.

Veel optimisme rondom Solana

Rondom het cryptoproject van Solana is veel optimisme ontstaan. Dit komt onder meer door de periode van het jaar. Deze periode van het jaar staat namelijk ook wel te boek als het ‘app launch seizoen’. Oftewel: het seizoen waarin veel nieuwe mobiele apps gelanceerd worden. Deze mobiele apps worden momenteel met het Solana ecosysteem ontwikkeld en gelanceerd.

Binnen het Solana ecosysteem is dit een belangrijke ontwikkeling. De focus van Solana komt hiermee namelijk óók op mobiele gebruikers te liggen, waarmee de doelgroep van SOL des te groter geworden is. Dit kan op termijn ook voor een nog bredere adoptie van de blockchaintechnologie zorgen, aldus specialisten.

Daarnaast zijn de on-chain activiteiten van Solana erg positief. Zowel het aantal transacties als de gebruikersactiviteit is stijgende. Dit geeft aan dat er meer vertrouwen in Solana is en dat dus meer en meer investeerders voor een investering in SOL kiezen. Dit kan de prijs in de toekomst alleen maar verder opdrijven.

Wat ook opvallend is, is de prestaties van de Solana memecoins. Een paar maanden terug lanceerde Solana de mogelijkheid om memecoins op hun blockchain te lanceren. Daar hebben inmiddels veel partijen en ontwikkelaars voor gekozen. Meerdere van deze memecoins hebben al een flinke koersstijging doorgemaakt, zoals ook gister het geval was. Sommige Solana memecoins noteerden gister een stijging van meer dan 15%.

Volgt Solana Bitcoin?

De prijsontwikkeling van Bitcoin is voor de gehele cryptomarkt positief. Zoals eigenlijk altijd het geval is, volgen de verschillende altcoins namelijk het spoor van Bitcoin. Stijgt de Bitcoin prijs? Dan stijgen de prijzen van de altcoins veelal ook.

Dat is ook iets waar Solana op dit moment de vruchten van plukt. In het spoor van Bitcoin weet ook deze altcoin een mooie stijging door te maken. Een stijging van meer dan 14% in slechts één week tijd verdient absoluut de complimenten.

De vraag is nu waar Solana naartoe kan groeien. De Solana all time high ligt op maar liefst $259,96, terwijl de huidige Solana koers rond de $170 ligt. Voor Solana valt dus nog voldoende groei te behalen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

De duikvlucht van Ethereum tegen Bitcoin: Een analyse

Julian Smits

Bitcoin op de BRICS top: Wat betekent dit voor de wereld economie?

Julian Smits

BlackRock investeert nóg meer geld in Bitcoin ETF’s

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu