Blockchain Stories
Litecoin klaar voor herstel? Dit suggereert on chain data
Altcoin Litecoin Nieuws Technische Analyse

Litecoin klaar voor herstel? Dit suggereert on chain data

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Na een daling zag Litecoin (Ticker: LTC) een korte stijgende trend en brak het uit een dalend kanaal. Sinds het bereiken van een lokaal hoogtepunt van $75 heeft Litecoin een forse daling meegemaakt.

Ondanks de daling op de wekelijkse grafieken zijn de on chain activiteiten van Litecoin gestegen tot het hoogste niveau in 17 maanden.

Litecoin on chain activiteiten stijgen

Volgens gegevens van IntoTheBlock heeft Litecoin een van de meest actieve weken van het afgelopen jaar doorgemaakt. In totaal zijn er de afgelopen week 513 miljoen LTC tokens op de blockchain verplaatst, met een totale waarde van bijna $37 miljard.

Deze niveaus werden voor het laatst gezien in mei 2023, met een gemiddeld dagelijks volume van $5 miljard. De stijging in on chain activiteit wijst op een toename in adoptie en een hogere vraag naar LTC.

Wat betekent dit voor de LTC prijsgrafieken?

Zoals eerder vermeld, heeft LTC te maken gehad met een sterke vraag door de stijging in on chain activiteiten. Dit suggereert dat de altcoin positief marktsentiment geniet. Hoewel LTC de afgelopen week is gedaald na een sterke stijgende trend, blijft het algehele marktsentiment positief.

LTC handelt momenteel rond de $69, wat een daling van 3% in de afgelopen 24 uur is, terwijl de altcoin ook 3,75% is gedaald op de wekelijkse grafieken.

image
Bron: TradingView

Ondanks de recente daling blijft de stijgende trend intact. De +DI van de DMI ligt op 22, boven de -DI op 19, wat erop wijst dat de stijgende trend waarschijnlijk zal aanhouden. Dit wordt verder ondersteund door de Chaikin Money Flow (CMF), die met 0,04 aangeeft dat er nog steeds koopdruk is, wat suggereert dat kopers de markt domineren.

image
Bron: Santiment

Verder laat de MVRV ratio Z score van -0,30 zien, dit betekend dat het een goed koopmoment is voor lange termijn holders en investeerders om LTC te accumuleren. Dit kan de koopdruk verder verhogen en de prijs doen stijgen.

Daarnaast zijn de totale stromen van Litecoin afgenomen van een hoogtepunt van 291,500 naar nul, wat wijst op verminderde instroom naar exchanges. Dit suggereert dat investeerders hun LTC buiten exchanges houden in afwachting van een prijsstijging.

image
Bron: IntoTheBlock

De stijging in on chain activiteiten suggereert dat de vraag naar LTC hoog is. Met positief sentiment en een gunstige houding van investeerders lijkt LTC goed gepositioneerd om het maandelijkse trendniveau te herstellen.

Als deze omstandigheden aanhouden, zou LTC het weerstandsniveau van $75 kunnen herwinnen, waar het eerder meerdere afwijzingen heeft gehad. Mocht de neerwaartse trend echter aanhouden, dan zal LTC de volgende support vinden bij $63.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Bitcoin naar de 200K voorspelling: Wat zegt de analyse van Bernstein?

Julian Smits

Denemarken pioniert met belasting op ongerealiseerde cryptowinst

Julian Smits

De duikvlucht van Ethereum tegen Bitcoin: Een analyse

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu