Blockchain Stories
Kan QNT stijgen boven de $70? Dit zeggen on chain waardes
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Kan QNT stijgen boven de $70? Dit zeggen on chain waardes

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Quant (Ticker: QNT) zit sinds maart vast in een dalend wigpatroon, waarbij de prijs zich al maanden tussen $60 en $70 beweegt.

De recente consolidatie rond $64 wijst erop dat een uitbraak mogelijk aanstaande is. Zowel het marktsentiment als het sentiment van ‘smart money’ begint optimistischer te worden.

Dit roept de vraag op: kan QNT uit zijn dalende trend breken en richting hogere weerstandsniveaus stijgen?

Zorgt de dalende wig voor een ommekeer?

De dalende wig is een bekend bullish omkeerpatroon en nu QNT zich rond $63,5 aan het consolideren is, kijkt de markt nauwlettend naar een mogelijke uitbraak. Een doorbraak boven de belangrijke weerstandsniveaus rond $70 zou de weg kunnen openen voor een rally richting $110 of zelfs hoger.

Dit hangt echter af van de vraag of Quant voldoende koopdruk kan verzamelen om uit de wig te breken en hoger te stijgen. Het verminderen van de prijs wijst bovendien op aanhoudende prijsactie, die historisch gezien voorafgaat aan significante bewegingen.

image
Bron: TradingView

Bollinger Bands en RSI zeggen het volgende

De technische indicatoren geven meer inzicht in de situatie van Quant. De Bollinger Bands worden krapper, wat wijst op verminderde volatiliteit. Ondertussen staat de Relative Strength Index op 43, net boven het oversold gebied.

Deze waarde suggereert dat er nog ruimte is voor een mogelijke stijgende beweging. Historisch gezien leidt een combinatie van deze twee indicatoren vaak tot een uitbraak. Traders moeten voorzichtig blijven, omdat valse informatie kan optreden zonder voldoende volume en momentum.

image
Bron: TradingView

Neemt de verkoopdruk toe?

On chain gegevens tonen een lichte toename van de beursreserves, die met 0,23% zijn gestegen naar 1,55 miljoen Quant in de afgelopen 24 uur. Een stijging in beursreserves duidt vaak op toenemende verkoopdruk, aangezien meer tokens naar exchanges worden verplaatst.

Deze toename zou de potentiële stijgende beweging op korte termijn kunnen beperken als de verkoopdruk verder toeneemt. QNT zal deze druk moeten overwinnen om zijn bullish koers te behouden.

image
Bron: CryptoQuant

Liquidaties zijn positief

Liquidatiegegevens laten zien dat er minimale liquidatieactiviteit van longposities is geweest, met slechts $2,910 aan longposities die werden geliquideerd. De markt blijft relatief stabiel, met weinig hefboomwerking, wat het risico op gedwongen verkopen vermindert.

Mocht QNT echter een scherpe prijsbeweging ervaren, dan zouden de liquidaties snel kunnen toenemen, wat de volatiliteit zou kunnen versterken.

image
Bron: CryptoQuant

Zal QNT uitbreken?

Met een bullish sentiment en technische indicatoren die wijzen op een mogelijke uitbraak, lijkt QNT gepositioneerd voor een potentiële stijgende beweging.

De stijgende beursreserves suggereren echter dat verkopers de opwaartse beweging kunnen belemmeren. Als QNT weerstandsniveaus weet te doorbreken en zijn momentum vasthoudt, zou het hogere niveaus kunnen testen, mogelijk richting $110 of zelfs hoger.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

BlackRock investeert nóg meer geld in Bitcoin ETF’s

Scott

Waarom Dogecoin en Apecoin hoogtepunten bereikten: Een analyse

Julian Smits

Bitcoin prijs bijzonder volatiel in afgelopen 24 uur

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu