Blockchain Stories
Is Dogwifhat klaar voor een uitbraak of niet?
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Is Dogwifhat klaar voor een uitbraak of niet?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Dogwifhat (Ticker: WIF) werd op het moment van schrijven verhandeld op $2,55, na een winst van 4,70% in de afgelopen 24 uur.

WIF is de grootste memecoin op Solana (Ticker: SOL) en heeft de afgelopen zeven dagen te maken gehad met bearish druk en is licht gedaald.

De recente stijging van WIF komt tijdens een herstel in het Solana memecoin ecosysteem. Volgens onze gegevens is de marktkapitalisatie van SOL gebaseerde memecoins met bijna 7% gestegen in 24 uur.

Herstel van bearish trend?

Na deze winsten laat WIF nu tekenen van herstel zien van de bearish trend. Op de dagelijkse grafiek is te zien dat de Stochastic Relative Strength Index van WIF is gedaald naar het oversold niveau van 11. 

Dit suggereert dat de bearish trends van WIF werden veroorzaakt door verkoopactiviteiten van traders die hun verliezen wilden beperken.

De RSI heeft ook een ommekeer gemaakt door de signaallijn van onderaf te kruisen, wat kan wijzen op een mogelijke trend omkeer. 

De Moving Average Convergence Divergence toont echter nog steeds een bearish vooruitzicht, omdat deze onder de signaallijn ligt en de histogram balken negatief zijn. Dit wijst erop dat het bearish sentiment nog steeds invloed heeft op de prijsbeweging.

image
Bron: TradingView

Als WIF onder de bearish trends blijft, kan het dalen naar het support niveau van 0,237 Fibonacci ($2,20). Als verkopers uitgeput raken en kopers instappen, zou WIF een sterke rebound kunnen maken en boven de $3 stijgen, met als doel het 1,62 Fibonacci-niveau van $3,50.

Aantal short sellers neemt toe

WIF heeft recent een plotselinge toename gezien in shortposities. Dit blijkt uit de long/short ratio, die is gedaald tot 0,90, het laagste niveau in 30 dagen. Ongeveer 51% van de derivatenhandelaren hebben shortposities geopend op WIF, terwijl 49% longposities hebben geopend.

image
Bron: Coinglass

De toename van shortposities in WIF is ook te zien in de funding rate. Deze steeg onlangs naar een meerweekse piek van 0,01%, wat aangeeft dat long traders bereid waren een hogere vergoeding te betalen om hun posities vast te houden. 

Op het moment van schrijven is de funding rate echter gedaald tot 0,005%, wat suggereert dat long traders hun posities aan het sluiten zijn.

Short squeeze in zicht?

Een toename van shortposities vergroot de kans op een short squeeze. Als WIF zijn stijgende trend voortzet, kunnen deze short verkopers gedwongen worden om te kopen, wat de stijgende trend verder zou ondersteunen.

image
Bron: Coinglass

De kans op een aanhoudende stijgende trend wordt ook ondersteund door het positieve marktsentiment rondom WIF, volgens gegevens van Market Prophit. Positief sentiment kan leiden tot koop activiteit, waardoor de bearish trends kunnen verzwakken.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Tesla Bitcoin holdings blijven ongewijzigd bij kwartaalcijfers

Timo Bruinsma

Top 5 memecoins volgens crypto analist

Pieter de Haan

YouTube accounts van Crypto Michaël en Quinten François gehackt en verwijderd

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu