Blockchain Stories
Gaat XRP uitbreken of instorten? Dit zeggen experts
Nieuws Ripple

Gaat XRP uitbreken of instorten? Dit zeggen experts

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ripple’s XRP staat op het punt om een reeks ontwikkelingen te ervaren die de toekomst van de cryptomarkt zouden kunnen beïnvloeden. Van de gedurfde uitspraken van CEO Brad Garlinghouse tot de schommelende prijstrends van XRP, er gebeuren momenteel veel interessante dingen binnen Ripple. Dit is een samenvatting van wat experts geloven dat er staat te gebeuren.

Vooruitzichten voor XRP prijs

XRP is momenteel bezig met het herstellen van een recente neerwaartse trend. Na verliezen te hebben uitgebreid tot de $0,5120 zone, beweegt de munt zich nu richting herstel en nadert het weerstandsniveau van $0,5320. Binnen de cryptowereld wordt nauwlettend gevolgd of XRP erin slaagt om genoeg momentum te genereren om de grens van $0,5350 te doorbreken.

Aan de technische kant is er een positief teken voor XRP. De munt is boven een dalende trendlijn uitgebroken, wat erop wijst dat er kans is op verdere prijsstijgingen. Als XRP erin slaagt om door de weerstand van $0,5420 heen te breken, verwachten analisten dat de prijs zou kunnen stijgen tot $0,5550 of zelfs $0,5800. Mocht XRP echter falen in het doorbreken van deze weerstandsniveaus, dan ligt er een risico op een nieuwe daling waarbij de steunpunten op $0,5230 en $0,5120 getest zouden worden.

Politieke ontwikkelingen: Kan een herverkiezing van Trump XRP versterken?

Een van de meest interessante ontwikkelingen voor XRP zijn de geruchten rondom een mogelijk tweede presidentschap van Donald Trump. Binnen de cryptogemeenschap leeft de overtuiging dat een Trump regering voor meer duidelijkheid in regelgeving zou kunnen zorgen, wat grote voordelen zou kunnen opleveren voor XRP en de bredere cryptomarkt.

Trump heeft aangegeven dat hij de Verenigde Staten wil omvormen tot de ‘cryptohoofdstad van de wereld.’ De cryptogemeenschap ziet dit scenario als een potentiële gamechanger voor het Amerikaanse financiële landschap, waarbij XRP mogelijk de vruchten zal plukken van deze verschuiving.

De strijd van Ripple CEO Brad Garlinghouse

Recentelijk maakte Ripple CEO Brad Garlinghouse bekend dat hij door Citigroup ‘de-banked’ was, ondanks zijn 25-jarige band met de bank. Deze maatregel kwam door zijn betrokkenheid bij cryptovaluta, een trend die aangeeft dat Amerikaanse banken steeds meer afstand nemen van cryptospelers onder druk van regelgeving.

Garlinghouse heeft niet geschroomd om kritiek te uiten op de regering Biden en SEC voorzitter Gary Gensler, die volgens hem een vijandige omgeving creëren voor cryptobedrijven. Ondanks deze obstakels blijft Garlinghouse optimistisch en suggereerde hij dat een XRP ETF (exchange-traded fund) in de toekomst mogelijk is, wat nieuwe kansen voor de cryptocurrency zou kunnen bieden. Een ETF zou XRP toegang geven tot reguliere financiële markten, wat zowel de acceptatie als de liquiditeit zou kunnen vergroten.

Positieve signalen vanuit de XRP Ledger

Terwijl de XRP prijs rond de $0,52 blijft schommelen, zijn er positieve ontwikkelingen binnen de XRP Ledger die op een mogelijke rally wijzen. Hoewel de handel op decentrale beurzen (DEX) een lichte dip heeft gekend, is het handelsvolume op DEX met 17,64% gestegen. Dit duidt op een toenemende activiteit binnen het ecosysteem, wat een positief signaal is voor de toekomst van XRP.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Waarom Dogecoin en Apecoin hoogtepunten bereikten: Een analyse

Julian Smits

Bitcoin prijs bijzonder volatiel in afgelopen 24 uur

Scott

Indrukwekkende koersstijgingen van Solana memecoins

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu