Blockchain Stories
BlackRock investeert nóg meer geld in Bitcoin ETF’s
Bitcoin Nieuws

BlackRock investeert nóg meer geld in Bitcoin ETF’s

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Eerder deze week schreven we al over de aankopen van BlackRock. Deze financiële dienstverlener nam voor talloze miljoenen een grotere positie in de Bitcoin ETF’s in. Gister werd bekend dat deze financiële dienstverlener nog eens 4800 Bitcoin heeft gekocht.

Nieuwe strategie van BlackRock?

BlackRock is de laatste tijd bijzonder actief. Deze financiële dienstverlener kocht alleen in afgelopen week al voor meer dan $1 miljard aan Bitcoin. Zoals uit onderstaand overzicht blijkt, doet deze financiële dienstverlener dit stapsgewijs:

Dit lijkt een nieuwe strategie van BlackRock te zijn. De financiële dienstverlener heeft uiteraard veel kapitaal in bezit, maar kiest ervoor om dit niet in één keer uit te geven. In plaats daarvan doet BlackRock het beetje bij beetje, waarbij gister dus wederom 4800 Bitcoin werd gekocht. Deze forse hoeveelheid Bitcoin tokens had een totale investeringswaarde van maar liefst $315 miljoen. Ook uit dit bedrag blijkt des te meer dat BlackRock een kapitaalkrachtige partij is.

Met deze nieuwe strategie geeft BlackRock mogelijk het startschot voor een nieuwe bullrun. Op X worden de verschillende aankopen van BlackRock veelvuldig besproken, waarbij menig analist aangeeft dat dit absoluut goed nieuws voor de Bitcoin prijs kán zijn. Dergelijke grote investeringen hebben veelal een prijsverhogend effect. Dat een grote en kapitaalkrachtige partij als BlackRock deze investeringen doet, roept des te meer vertrouwen op.

Logische investeringen

Vanuit de positie van BlackRock zijn deze investeringen in Bitcoin logisch. Enerzijds moet deze financiële dienstverlener er alles aan doen om hun risico’s te spreiden. De financiële dienstverlener investeert daarom in verschillende assets en probeert hierin de juiste verhoudingen aan te houden. De juiste verhoudingen zorgen immers voor een verkleinen c.q. minimalisering van de risico’s.

Daarnaast kan BlackRock ontzettend veel profijt behalen uit deze investeringen. Mocht de Bitcoin prijs volledig tot bloei komen, is BlackRock uiteindelijk één van de grootste winnaars.

Verschillende analisten op X benoemen dit in ieder geval als ‘zeer bullish’ nieuws. Zo ook CryptoRover. Deze bekende crypto analist is ontzettend bullish over Bitcoin en spreekt ook regelmatig over een nieuwe all time high. Hij benadrukt dat de investeringen van BlackRock bullish nieuws zijn en dat dit dus goed nieuws voor Bitcoin in zijn algemeenheid is.

Vanuit het perspectief van Bitcoin gezien is het hoop dat ook andere partijen instappen. Vorige week werd bijvoorbeeld al bekend dat ook Morgan Stanley in Bitcoin ETF’s geïnvesteerd heeft. Mochten nog meer van dergelijke partijen/instanties instappen, brengt dit een des te groter prijsverhogend effect met zich mee. Op termijn heeft Bitcoin dergelijke ondersteuning van grote partijen en instanties simpelweg nodig.

Partijen als BlackRock oefenen ook veel invloed uit op de totale adoptie van crypto. Doordat ook deze partijen nu in Bitcoin investeren, komen meer en meer investeerders in contact met Bitcoin. Mochten óók zij besluiten om daadwerkelijk in BTC te investeren, komt er nog meer nieuw geld in de markt. Het aanbod kan in dat geval de vraag niet meer bijbenen, waardoor de Bitcoin prijs verder stijgt. Mooie tijden dus voor Bitcoin.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Bitcoin op de BRICS top: Wat betekent dit voor de wereld economie?

Julian Smits

Kan QNT stijgen boven de $70? Dit zeggen on chain waardes

Timo Bruinsma

Waarom Dogecoin en Apecoin hoogtepunten bereikten: Een analyse

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu