Blockchain Stories
Bitcoin naar de 200K voorspelling: Wat zegt de analyse van Bernstein?
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin naar de 200K voorspelling: Wat zegt de analyse van Bernstein?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin is opnieuw het gesprek van de dag met een spannende voorspelling van Bernstein Research. Volgens hun rapport, dat op 22 oktober werd gepubliceerd, kan de waarde van Bitcoin tegen het einde van 2025 maar liefst $200.000 bereiken. Deze voorspelling wordt voornamelijk aangedreven door de toenemende interesse van grote beleggers.

De impact van financiële instellingen en de opkomst van Bitcoin

De aantrekkingskracht van Bitcoin groeit onder grote beleggers, zoals blijkt uit de aanzienlijke toename van Bitcoin die wordt gehouden in gereguleerde exchange traded funds (ETFs).

In september 2022 was dit nog $12 miljard, en nu is het gestegen tot $60 miljard. Deze groei laat zien dat steeds meer grote financiële spelers Bitcoin beschouwen als een serieuze investering.

Bernstein geeft aan dat we tegen het einde van 2024 kunnen verwachten dat Wall Street de grootste houder van Bitcoin zal zijn, wat betekent dat traditionele financiële instellingen een grotere rol gaan spelen in de cryptomarkt. Dit zou kunnen leiden tot aanzienlijke kapitaalinstromen, waardoor de prijs van Bitcoin in de komende jaren omhoog kan schieten.

Veranderingen in de Bitcoin mining sector

Naast de invloed van grote instituties ondergaat de mining sector van Bitcoin ook veranderingen. De moeilijkheidsgraad van het minen heeft een recordhoogte bereikt, wat wijst op de toenemende concurrentie en het potentieel voor winstgevendheid in deze sector.

Ondanks de halving van de beloningen voor Bitcoin miners in april 2024, voorspelt Bernstein dat er een herstel zal zijn. Vooral door consolidatie binnen de industrie en nieuwe inkomstenbronnen, zoals kunstmatige intelligentie (AI).

Grote Bitcoin mines zoals Riot, Marathon en ClearSpark worden verwacht een leidende rol te spelen in deze consolidatie, wat kan zorgen voor efficiëntere operaties en een stabielere inkomstenstroom voor miners.

Andere analisten en de toekomst van Bitcoin

Niet alleen Bernstein ziet potentieel in Bitcoin. Ook grote namen zoals JP Morgan en de bekende investeerder Paul Tudor Jones hebben vertrouwen in de groei van Bitcoin.

Met een huidige handelskoers van $67.000 en een stijging van 6% in de afgelopen 30 dagen, beschouwen ze het als een veilige haven in tijden van economische onzekerheid en geopolitieke spanningen. De Relative Strength Index (RSI) staat op 53, wat duidt op een neutrale marktpositie.

De toenemende inflatie en groeiende overheidstekorten wereldwijd maken Bitcoin steeds aantrekkelijker als investeringsoptie. Deze vooruitzichten maken duidelijk dat Bitcoin niet alleen een wisselvallige investering is, maar een belangrijk onderdeel van toekomstige financiële strategieën kan worden.

Voor beleggers en crypto enthousiastelingen biedt dit kansen om zich verder te verdiepen in deze dynamische markt. Bitcoin blijft een fascinerend fenomeen in de wereld van investeringen en technologie. Met de toenemende adoptie door grote financiële spelers en de ontwikkelingen in de mijnbouwsector, staat Bitcoin op het punt om een nog grotere rol te spelen in de financiële markten van de toekomst.

Bitcoin koergrafiek oktober2024
Bron: TradingView

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

BNB prijs streeft naar 25% stijging en volgt het voorbeeld van Solana

Julian Smits

Litecoin klaar voor herstel? Dit suggereert on chain data

Timo Bruinsma

Denemarken pioniert met belasting op ongerealiseerde cryptowinst

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu