Blockchain Stories
Wat veroorzaakt de koersdalingen van veel altcoins?
Nieuws

Wat veroorzaakt de koersdalingen van veel altcoins?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Bitcoin prijs blijft vrij constant rond de $67.000 hangen. Sinds dat Bitcoin dit ondersteuningsniveau bereikt heeft, lijkt de koers vooralsnog niet al te ver te kunnen dalen. Daar is bij veel altcoins momenteel absoluut geen sprake van. Talloze altcoins moeten sinds gister met flinke verliezen gelden, maar waar komt dit nou precies door? Is er een duidelijke aanwijsbare reden voor de koersdaling van veel altcoins?

Forse verliezen voor memecoins

Ten eerste valt op dat veel memecoins forse verliezen moeten slikken. De Dogecoin koers zakte met meer dan 5% in, terwijl Dogwifhat (WIF) genoegen moest nemen met een daling van 5,1%. Ook Mog Coin (MOG) ging hard onderuit: met ruim 11% om precies te zijn.

Het is lastig om de oorzaak van deze dalingen precies aan te wijzen. Het kan een logische correctie zijn op de eerdere stijgingen, maar het kan ook komen door veranderend gedrag van beleggers. Veel beleggers zien momenteel in dat Bitcoin veel potentie heeft en kiezen daarom mogelijk voor net iets andere investeringen. Dat kan zomaar ten koste gaan van onder meer bovengenoemde altcoins.

Daling voor Ethereum

Ook Ethereum moet genoegen nemen met een daling. Deze grootste altcoin qua marktkapitalisatie weet de verliezen echter enigszins te beperken. In de afgelopen 24 uur is de Ethereum koers namelijk met 1,35% gedaald. Niet al te gek, maar wel veelzeggend voor de huidige status van Ethereum.

Al langere tijd heeft Ethereum moeite om het spoor van Bitcoin te volgen. Zodra BTC stijgt, zou normaal gesproken ETH mee moeten stijgen. Daar heeft Ethereum de afgelopen weken echter bijzonder veel moeite mee. Nu de Bitcoin prijs enigszins tot bedaren is gekomen, zie je direct dat ETH waarde inlevert. Het lijkt er gewoonweg op dat er rondom ETH maar geen bullish sentiment ontstaat. Zoals wel bij bijvoorbeeld Bitcoin overduidelijk het geval is.

Tegelijkertijd zijn de verwachtingen rondom ETH nog steeds hooggespannen. Zo gaf The Moon Carl gister nog aan dat de prijs zomaar parabolisch kan gaan stijgen.

Flinke daling voor Solana

In het kielzog van ETH moest ook Solana genoegen nemen met een flink verlies. Over de afgelopen 24 uur genomen gaat het om een daling van meer dan 2,5%. Dat is aanzienlijk en lijkt ook te komen door de consolidatie van Bitcoin. Tegelijkertijd blijkt uit data dat Solana zomaar Ethereum op termijn kan gaan outperformen.

Het ecosysteem van Solana lijkt momenteel interessanter te zijn dan die van Ethereum. Dit kan op termijn voor een flinke stijging van Solana ten opzichte van Ethereum zorgen.

Voor Solana wordt het absoluut tijd dat er een bullrun gaat ontstaan. De huidige Solana koers ligt namelijk héél ver bij de all time high vandaan. De Solana prijs heeft zodoende nog heel veel ruimte om te groeien, maar is dus wel afhankelijk van de prijsbewegingen van Bitcoin. Zodra Bitcoin de bullrun weer verder inzet, kan Solana hier zomaar optimaal van profiteren. Met name als daadwerkelijk Solana Ethereum gaat outperformen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Russische influencer licht investeerders op voor steun Oekraïens leger

Michel Borggreve

Crypto analist: “Kans op Bitcoin correctie is klein”

Scott

Einde aan 7-daagse streak van Bitcoin ETF’s

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu