Blockchain Stories
Tesla heeft nog steeds 11.509 BTC in bezit
Bitcoin Nieuws

Tesla heeft nog steeds 11.509 BTC in bezit

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Afgelopen week doken er geruchten op over de verkoop van Bitcoin van Tesla. Deze geruchten kwamen voort uit het feit dat afgelopen week transacties werden uitgevoerd vanuit een wallet dat aan Tesla gelinkt is. Deze transacties leken een verkoop van Bitcoin tokens aan te geven, maar in werkelijkheid is het om een verplaatsing van de Bitcoin tokens gegaan. Arkham Intelligence heeft namelijk vastgesteld dat Tesla nog steeds 11.509 BTC in bezit heeft.

Waarde van meer dan $776 miljoen

Tesla is zonder twijfel één van de grootste houders van Bitcoin. Zoals uit bovenstaand overzicht blijkt, hebben de 11.509 Bitcoin tokens namelijk een totale waarde van meer dan $776 miljoen.

Vorige week werd dus gedacht dat Tesla afscheid zou nemen van het Bitcoin bezit. Dat riep eigenlijk al direct verwarring in de markt op, aangezien Tesla één van de bedrijven is die zich positief over Bitcoin uit heeft gelaten. Bovendien biedt Tesla, als één van de weinigen, crypto betalingen aan. Dit geeft duidelijk aan dat dit bedrijf crypto omarmt. Het zou vanuit dat oogpunt gezien dan ook slecht nieuws zijn geweest indien Tesla inderdaad Bitcoin had verkocht.

Zoals nu blijkt, heeft Tesla de Bitcoin tokens alleen naar een ander wallet verplaatst is. Arkham Intelligence stelt hier op X het volgende over:

Waarom heeft Tesla Bitcoin in bezit?

Tesla, onder leiding van Elon Musk, is een vooruitstrevend merk. Toen alle andere autofabrikanten zich nog met diesel en benzineauto’s bezighielden, was Tesla al vergevorderd met de ontwikkelingen van goede- en goedkope elektrische auto’s. Daar plukt het merk nu absoluut de vruchten van. Tegelijkertijd laat het bedrijf zien dat het ook op andere vlakken vooruitstrevend is. Het beste voorbeeld hiervan is toch wel de investeringen in Bitcoin.

Enerzijds beschermt Tesla hiermee het eigen bedrijfsvermogen. Het is immers met het oog op inflatie veiliger om Bitcoin te hebben dan liquide middelen op de bank aan te houden. Anderzijds speelt Tesla mogelijk ook nog in op de potentiële koersstijgingen van Bitcoin. Dit is wellicht bij zo’n bedrijf een minder belangrijk punt, aangezien de Bitcoin koers uiteraard ook hard kan dalen.

Wat ook veel analisten vermoeden, is dat Tesla met dit Bitcoin bezit iets uit wil stralen. Het merk wil mogelijk uitstralen dat het openstaat voor nieuwe ontwikkelingen en dat het merk dus Bitcoin volledig omarmt. Juist hierom zou de eerder besproken verkoop van Bitcoin tokens vanuit Tesla dan ook bijzonder zijn geweest.

Overigens is Tesla niet het enige bedrijf dat Bitcoin in bezit heeft. Andere voorbeelden van bedrijven die in Bitcoin investeren, zijn Metaplanet en MicroStrategy. Deze twee bedrijven hanteren zelfs dezelfde aankoopstrategie: ze geven bepaalde soort obligaties uit, waarmee ze geld ophalen. Dit geld wordt vervolgens gebruikt voor het aanschaffen van Bitcoin. Op deze manier beschermen ze hun bedrijfsvermogen en genieten ze optimaal van mogelijke koersstijgingen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Ethereum op weg naar een short squeeze? 

Timo Bruinsma

Bullish momentum voorspelt nieuwe hoogtepunten voor Bitcoin

Scott

Russische influencer licht investeerders op voor steun Oekraïens leger

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu