Blockchain Stories
Einde aan 7-daagse streak van Bitcoin ETF’s
Bitcoin ETF Nieuws

Einde aan 7-daagse streak van Bitcoin ETF’s

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

We schreven er gister al over: de afnemende prestaties van de Bitcoin Spot ETF’s. Met name afgelopen week was indrukwekkend qua netto instroom, maar eergister kwam hier al de klad in. Daar is gister een negatief een vervolg aangegeven. Voor het eerste in 8 dagen tijd noteerden de Bitcoin Spot ETF’s een uitstroom. Dáármee kwam een einde aan een sublieme 7-daagse streak van de Bitcoin Spot ETF’s.

Meer dan $2 miljard instroom in één week tijd

De 11 Bitcoin ETF’s hebben een sublieme week achter de rug. In slechts één week tijd zagen deze ETF’s namelijk een instroom van meer dan $2 miljard. In slechts een paar dagen tijd dus, waaruit duidelijk de potentie van de Bitcoin Spot ETF’s is gebleken. Maar, zoals altijd komt er aan al het goeds een einde.

Uitstroom van meer dan $79 miljoen

Gisteren, op 22 oktober, noteerden een gezamenlijke uitstroom van meer dan $79 miljoen. Hiermee moesten de ETF’s dus genoegen nemen met een streak die uiteindelijk 7 dagen geduurd heeft.

Gister was absoluut een pittige dag voor de verschillende Bitcoin ETF’s. Dat gold in mindere mate voor de BlackRock IBIT ETF. Deze ETF noteerde namelijk een instroom van $43 miljoen. Daarmee was deze ETF, zoals vaker het geval is, de absolute koploper van de dag.

De grootste verliezer was absoluut de ARK ARKB ETF. Deze ETF moest gister genoegen nemen met een uitstroom van meer dan $134 miljoen. Dat de schade gister niet hoger opgelopen is, is dus vooral aan de BlackRock IBIT ETF te danken. Die ETF heeft het grote verlies van de ARK ARKB ETF grotendeels teniet gedaan.

Overigens viel ook de prestaties van de Fidelity FBTC ETF op. Deze ETF scoort nu al 8 dagen op rij zwarte/positieve cijfers en zo ook gister. Deze ETF noteerde een netto instroom van $8,8 miljoen. Ook de VanEck HODL ETF noteerde nog een positieve netto instroom: $3,8 miljoen.

Hoe doen de Ethereum ETF’s het?

De afgelopen week hebben voornamelijk de Bitcoin Spot ETF’s in de spotlights gestaan. De Bitcoin ETF’s groeiden immers hard en noteerden dus een instroom van meer dan $2 miljard in één week tijd. In de schaduw hiervan presteren de Ethereum ETF’s nogal wisselend. Bekijk daarvoor maar even de bovenstaande rechtertabel.

Gister was voor de Ethereum ETF’s in ieder geval een positieve dag. De verschillende ETF’s noteerden gezamenlijk een netto instroom van $11,9 miljoen. Daarmee scoorden de ETH ETF’s gister dus aanzienlijk beter dan de Bitcoin ETF’s. Dit moet echter wel in perspectief geplaatst worden: de prestaties van de Bitcoin Spot ETF’s zijn over het algemeen vele malen beter.

Voor de Ethereum ETF’s is het nog steeds wachten op een echte uitbraak. Zoals duidelijk in bovenstaande tabel te zien is, presteren de Ethereum ETF’s nogal wisselend. Op 21 oktober noteerden de ETF’s bijvoorbeeld nog een uitstroom van meer dan $20 miljoen. De prestaties zijn te wisselvallig en vooralsnog kunnen de Ethereum ETF’s niet tippen aan de Bitcoin ETF’s. Qua populariteit niet en ook niet qua prestaties.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Crypto analist: “Kans op Bitcoin correctie is klein”

Scott

Twee redenen waarom Tron klaar is voor een rally

Timo Bruinsma

Axelar ziet een volumestijging van bijna 80%

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu