Blockchain Stories
XRP onder druk: Whales voorzichtig door juridische uitdagingen
Altcoin Cryptomarkt Update Nieuws Ripple

XRP onder druk: Whales voorzichtig door juridische uitdagingen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De wereld van cryptocurrency is dynamisch en constant in beweging, maar soms zijn er momenten van stilte en onzekerheid. XRP, een van de bekendere digitale munten en vaak besproken in de crypto community, bevindt zich momenteel in zo’n situatie.

Deze onzekerheid wordt gevoed door zowel technische als juridische factoren, zoals de aanhoudende rechtszaak tegen Ripple, het bedrijf achter XRP, en de marktvolatiliteit die veel cryptocurrencies beïnvloedt.

Daarnaast zijn er speculaties over regelgevende veranderingen die de toekomst van XRP kunnen beïnvloeden. Dit alles draagt bij aan een sfeer van afwachting en spanning onder beleggers en gebruikers.

Neerwaartse druk op XRP

XRP ervaart aanzienlijke neerwaartse druk. Dit betekent dat de waarde van de munt onder druk staat door enkele negatieve signalen in de technische analyse, zoals grafieken en getallen die investeerders gebruiken om te voorspellen wat er met een munt zal gebeuren.

Daarnaast zijn er juridische kwesties die als een schaduw over XRP hangen. De combinatie van deze factoren heeft ervoor gezorgd dat investeerders voorzichtig zijn, wat een daling in de waarde van XRP heeft veroorzaakt.

Recentelijk zijn er echter tekenen van hoop. De Relative Strength Index (RSI), een technische indicator die aangeeft of een munt overgewaardeerd of ondergewaardeerd is, laat zien dat de verkoopdruk mogelijk aan het afnemen is. Dit zou kunnen betekenen dat de munt binnenkort minder snel in waarde daalt.

XRP koersgrafiek oktober2024
Bron: TradingView

XRP whales en hun invloed

In de cryptowereld hebben ‘whales’, of grote investeerders die grote hoeveelheden van een munt bezitten, een aanzienlijke invloed op hoe de markt beweegt. Voor XRP betekent dit dat de acties van deze whales een grote impact kunnen hebben op de waarde van de munt.

Momenteel zijn er ongeveer 285 wallets met elk tussen de 10 miljoen en 100 miljoen XRP. Deze portefeuilles hebben de afgelopen week weinig schommelingen vertoond, wat duidt op een voorzichtige houding van deze grote spelers.

Het feit dat deze grote investeerders hun posities niet veranderen, wijst erop dat ze geen vertrouwen hebben in een stijging van de XRP prijs.

Het is alsof een groep mensen op dezelfde plek blijft staan, afwachtend of de situatie verbetert. Dit gebrek aan beweging kan ertoe leiden dat andere investeerders ook terughoudend worden, waardoor het marktsentiment negatief blijft.

Belang van whale activiteit

Het volgen van de activiteit van deze whales is cruciaal voor iedereen die geïnteresseerd is in de bewegingen binnen de cryptomarkt. De acties van deze grote houders kunnen het vertrouwen van andere investeerders beïnvloeden en bijgevolg prijsbewegingen veroorzaken.

Zolang deze grote spelers op veilig spelen en niet massaal beginnen te kopen, lijkt een sterke opwaartse trend voor XRP onwaarschijnlijk.

In een wereld waar elke verandering een kettingreactie kan veroorzaken, is het belangrijk om goed op de hoogte te blijven van wat er speelt in de markt. Hoewel er momenteel veel onzekerheid heerst rond XRP, kan elke beweging van de whales een nieuw licht werpen op de toekomst van deze cryptocurrency.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • €10 bonus na storting van €100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot €600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

BRICS: Rusland opent mining data centers in lidstaten

Julian Smits

Cat in a Dog’s World bereikt record rally na nieuwe notering

Timo Bruinsma

Elon Musk geeft tijdens bijeenkomst antwoord op vraag over XRP

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu