Blockchain Stories
Whale alert! 155 miljoen Dogecoin verplaatst tijdens rally
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Whale alert! 155 miljoen Dogecoin verplaatst tijdens rally

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Dogecoin (Ticker: DOGE), de grootste memecoin op basis van marktkapitalisatie, blijft de aandacht trekken van crypto volgers dankzij indrukwekkende prestaties en een recente rally.ย 

De prijs bevindt zich momenteel echter in een consolidatiefase binnen een krappe range, waardoor het belangrijk is om deze prijsbeweging nauwlettend in de gaten te houden.

Whale verplaatst 155 miljoen Dogecoin

Tijdens deze consolidatiefase heeft een whale een opmerkelijke transactie uitgevoerd. Op 22 oktober 2024 deelde blockchain tracker Whale Alert op X (voorheen Twitter) dat een whale 155 miljoen DOGE tokens, ter waarde van $21,6 miljoen, had overgeboekt van de crypto beurs Robinhood naar een onbekende wallet.

Het lijkt erop dat de whale deze tokens mogelijk heeft teruggetrokken van Robinhood, waarschijnlijk vanwege de bullish prijsactie en het positieve marktsentiment.

Dogecoinโ€™s technische analyse en belangrijke niveaus

Volgens onze technische analyse toonde DOGE een bullish momentum, aangezien het onlangs een uitbraak had en een dagelijkse prijs sloot boven een sterke weerstand op het $0,137 niveau.ย 

image
Bron: TradingView

Deze uitbraak vond plaats tijdens een 40% rally, maar de prijs consolideert nu binnen een range. Deze consolidatie kan een positief signaal zijn voor DOGE holders, aangezien het duidt op een accumulatiefase voor een mogelijke volgende stijging.

Op basis van de recente prijsactie en het historische momentum, als DOGE uitbreekt en een dagelijkse candle sluit boven de consolidatiezone op het $0,15 niveau, is er een sterke kans dat de prijs met 15% kan stijgen en het $0,174 niveau kan bereiken in de komende dagen. 

Deze bullish voorspelling is echter alleen geldig als DOGE boven deze consolidatiezone uitbreekt.

DOGEโ€™s on chain metrics

Ondanks de bullish vooruitzichten laten DOGEโ€™s on chain metrics momenteel een zwakke interesse van long traders zien. Volgens de on chain analyse firma Coinglass staat DOGEโ€™s Long/Short ratio op 0,90, wat aangeeft dat er een bearish sentiment heerst. 

image
Bron: Coinglass

Daarnaast is de open interest met 3,50% gedaald, wat suggereert dat traders hun posities hebben geliquideerd of de markt hebben verlaten vanwege de recente correctie. 

De combinatie van dalende open interest en een Long/Short ratio onder 1 wijst op een zwak bearish sentiment onder traders.

Op het moment van schrijven wordt DOGE verhandeld rond $0,1395. De memecoin ondervond een prijsdaling van meer dan 1,45% in de afgelopen 24 uur.

In dezelfde periode daalde het handelsvolume met 2,50%, wat wijst op een lichte afname van de deelname van traders.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ50 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Axelar ziet een volumestijging van bijna 80%

Timo Bruinsma

Zal de Upbit notering een uitbraak veroorzaken voor Uniswap?

Timo Bruinsma

Bittensor shorts in gevaar: Gaat er een rebound komen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu