Blockchain Stories
Vitalik Buterin deelt visie voor Ethereum en roadmap
Ethereum Nieuws

Vitalik Buterin deelt visie voor Ethereum en roadmap

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Ethereum (Ticker: ETH) heeft recent kritiek gekregen, wat mede oprichter Vitalik Buterin ertoe heeft aangezet proactieve maatregelen te nemen en zijn uitgebreide plannen voor de toekomst van het netwerk te delen.ย 

Tijdens zijn toespraak op de 10e Blockchain Global Summit, georganiseerd door Wanxiang Blockchain Lab, schetste Buterin ambitieuze doelen voor de toekomst van Ethereum en reflecteert hij op de ontwikkeling van het netwerk.

Hij besprak hoe Ethereum zich sinds de lancering in 2015 heeft ontwikkeld en benadrukte hoe het platform is uitgegroeid tot een gedecentraliseerd netwerk. 

Buterin wees erop dat het netwerk tal van innovaties ondersteunt, waaronder decentralized finance, non fungible tokens en diverse blockchain toepassingen.

Hij zei:

Als je mijn presentaties in 2015, 2016 of 2017 hebt gevolgd, zul je merken dat de inhoud niet veel is veranderd.

Buterin voegde daaraan toe:

Ons primaire doel is altijd geweest om de technologie van Ethereum te verbeteren. In 2022 hebben we de volledige overgang van Proof of Work naar Proof of Stake afgerond.

Wat besprak hij nog meer?

De mede oprichter voorspelde dat het netwerk in de toekomst een verwerkingscapaciteit van meer dan 100.000 transacties per seconde zal behalen, dankzij de implementatie van Layer 2 technologie. 

Daarnaast benadrukte hij verbeteringen in de gebruikerservaring, waarbij transfers tussen verschillende ketens op ETH binnen twee seconden zouden kunnen worden voltooid.

Buterin onderstreepte ook het belang van het uitbreiden van de infrastructuur van Ethereum. Hij verklaarde dat de veiligheid van cross chain interacties prioriteit zou krijgen boven de Ethereum Virtual Machine.

Ons doel is om cross chain transfers tussen Ethereum en andere blockchains binnen 2 seconden te realiseren. Cross chain veiligheid wordt belangrijker dan de EVM.

Zijn inspanningen tot nu toe om het Ethereum netwerk te evolueren

Zoals verwacht heeft Buterin erkenning gekregen van vooraanstaande economen zoals Tyler Cowen en Alex Tabarrok. Zij hebben Buterin zelfs voorgedragen als potentiรซle kandidaat voor de Nobelprijs voor de Economische Wetenschappen in 2024.

Tot nu toe heeft Buterin drie blogs gepubliceerd die de toekomst van het Ethereum protocol schetsen, getiteld โ€œThe Merge,โ€ โ€œThe Surge,โ€ en het nieuwste deel, โ€œThe Scourge.โ€ย 

In dit laatste deel verdiepte hij zich in de centralisatie risico’s waar het Ethereum netwerk mee te maken heeft en de strategieรซn die worden onderzocht om deze aan te pakken.

Hij wees op de rol van block creatie en staking als belangrijke factoren die bijdragen aan centralisatie. Bovendien benadrukte hij een zorgwekkende trend waarbij twee producenten (Beaver en Titan) verantwoordelijk waren voor bijna 90% van de ETH blokken die in oktober werden geproduceerd.

Wat brengt de toekomst?

Tijdens deze ontwikkelingen heeft ETH in de afgelopen 24 uur een koersdaling van ongeveer 1% ervaren. Op het moment van schrijven wordt ETH verhandeld op $2.640, volgens onze Ethereum koers.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met โ‚ฌ10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers.ย 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste โ‚ฌ10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. โ‚ฌ25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.

Gerelateerde berichten

Robinhood en VanEck onthullen update: Solana stijgt met 3%

Julian Smits

Analist verwacht 70% stijging voor Shiba Inu in ‘Meme Super Cycle’

Julian Smits

Bitcoin miners: $28 miljard marktkap veel lager dan BTC handelsvolume

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu