Blockchain Stories
Stacks upgrade: Wat betekent ‘Nakamoto’ voor STX?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Stacks upgrade: Wat betekent ‘Nakamoto’ voor STX?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin’s layer 2, Stacks (Ticker: STX), is al enkele maanden bezig met de voorbereiding van een grote upgrade. Terwijl de L2 zich klaarmaakt voor deze upgrade, heeft de prijsactie van de token een bearish wending genomen. 

Zal deze upgrade voldoende bullish sentiment opwekken om de token naar $2 te stuwen?

Alles over de Stacks upgrade

Vernoemd naar Satoshi Nakamoto, de anonieme ontwikkelaar van Bitcoin, zal de Nakamoto upgrade het blok productieschema van Stacks loskoppelen van Bitcoin. De aankomende upgrade wordt op 29 oktober doorgevoerd.

Volgens het officiële document

De Nakamoto release is een aanstaande hard fork op het Stacks netwerk, ontworpen om verschillende voordelen te bieden, waarvan de belangrijkste een toename van de transacties doorvoeren 100% Bitcoin finaliteit zijn.

De productie van Stacks blokken zal niet langer afhankelijk zijn van miner verkiezingen onder Nakamoto. In plaats daarvan zullen miners blokken genereren met een vooraf bepaalde snelheid, en de set van PoX Stackers zal minder verkiezingen nodig hebben om te bepalen wanneer van de ene miner naar de andere moet worden geschakeld.

Zal STX de $2 doorbreken?

Ondanks de voorbereidingen voor een grote upgrade, heeft de token STX daar nog niet van geprofiteerd. Onze gegevens toonden aan dat de prijs van STX in de afgelopen 24 uur met meer dan 3,68% is gedaald. 

Op het moment van schrijven werd Stacks verhandeld voor $1,832, met een marktkapitalisatie van meer dan $2,7 miljard. Het slechte nieuws is dat het handelsvolume toenam terwijl de prijs daalde, wat de dalende prijsbeweging bevestigt.

Gezien dit signaal besloten we dieper in de huidige toestand van STX te duiken om te beoordelen of het realistisch is om te verwachten dat de token in de komende dagen $2 zal bereiken.

Volgens onze analyse van Santiment gegevens is het gewogen sentiment van STX afgelopen week aanzienlijk gedaald. Dit wijst erop dat het bearish sentiment rond de token toeneemt, wat duidt op een gebrek aan vertrouwen onder investeerders.

image
Bron: Santiment

Ook volgens gegevens van Coinglass is de long/short ratio van STX gedaald. Wanneer deze waarde daalt, betekent dit dat er meer shortposities op de markt zijn dan longposities, wat een bearish teken is.

Tot slot is de open interest van Stacks afgenomen, wat erop wijst dat de aanhoudende bearish prijstrend in de komende dagen mogelijk kan omslaan.

We bekeken de dagelijkse grafiek van STX om beter te begrijpen wat te verwachten. Volgens onze analyse beweegt de prijs van STX binnen een stijgend driehoekspatroon. 

image
Bron: TradingView

De recente prijsdaling kan te wijten zijn aan de consolidatie van de token binnen dit patroon. Een uitbraak boven het stijgende driehoekspatroon zou de token in de komende dagen goed boven de $2 kunnen stuwen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

FED medewerker: meeste crypto transacties gelinkt aan criminelen

Scott

Aptos: Waarom zijwaartse handel van APT bullish kan worden

Julian Smits

BRICS: Rusland opent mining data centers in lidstaten

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu