Blockchain Stories
Kan Chainlink de $19 doorbreken na de laatste mijlpaal?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Kan Chainlink de $19 doorbreken na de laatste mijlpaal?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Chainlink (Ticker: LINK) heeft zijn positie binnen de cryptomarkt versterkt, grotendeels dankzij innovaties zoals het Cross Chain Interoperability Protocol (CCIP). 

Deze geavanceerde technologie verbetert de cross chain beveiliging, wat vooral voordelig is voor NFT’s, en ondersteunt een indrukwekkende transactie infrastructuur ter waarde van $16 miljard.

Recentelijk heeft LINK de aandacht van traders getrokken door een stijgende prijsbeweging, wat mogelijk wijst op een grotere uitbraak.

Op het moment van schrijven werd LINK verhandeld voor $11,98, wat een stijging van 0,50% in de afgelopen 24 uur vertegenwoordigt. Hierdoor steeg de marktkapitalisatie tot $7,48 miljard, met een toename van 5,50%. Het handelsvolume steeg met 86%, tot $222 miljoen in dezelfde periode.

Deze cijfers wijzen op groeiende interesse en vertrouwen van traders, wat mogelijk nog meer stijgend momentum kan genereren in de nabije toekomst.

Staat een uitbraak op het punt te gebeuren?

LINK heeft binnen een gedefinieerde range gehandeld, met support op $10,30 en weerstand op $13,00. De Stochastic RSI gaf aan dat LINK zich in overbought condities bevindt, met waarden boven de 97 op het moment van schrijven. Dit suggereert een mogelijke korte termijn terugval, die slechts tijdelijk kan zijn voordat verdere winsten worden gerealiseerd.

Als LINK boven het weerstandsniveau van $13,00 kan uitbreken, is er een sterke mogelijkheid dat het de volgende weerstand op $14,85 kan testen, met uiteindelijk een focus op $19,20. 

image
Bron: TradingView

Daarnaast wijzen de Bollinger Bands op verhoogde volatiliteit, wat verder suggereert dat LINK binnenkort nieuwe hoogtepunten zou kunnen testen.

Ondersteuning van het bullish sentiment

De netwerkactiviteit van LINK blijft toenemen. Het aantal actieve wallets steeg met 1,30% in de afgelopen 24 uur, volgens gegevens van CryptoQuant. Bovendien is het aantal transacties met 1,50% gestegen, wat neerkomt op 3.810 transacties.

image
Bron: CryptoQuant

Dergelijke stijgingen in netwerkactiviteit wijzen op een groeiende gebruikersbasis en hogere betrokkenheid, wat vaak wordt gezien als een positief signaal voor toekomstige prijsbewegingen.

Dalende exchange reserves kunnen de prijs verhogen

Interessant is dat de exchange reserves van LINK met 0,20% zijn afgenomen en momenteel staan op 164 miljoen tokens. 

image
Bron: CryptoQuant

Minder tokens op exchanges duiden er doorgaans op dat holders minder geneigd zijn om te verkopen, wat de verwachting van verdere prijsstijgingen versterkt. Deze schaarste kan de prijs opdrijven naarmate de vraag de beschikbare voorraad overtreft.

Met sterke technische indicatoren, toenemende netwerkactiviteit en dalende exchange reserves lijkt Chainlink klaar voor verdere prijsstijgingen. Korte termijn volatiliteit kan voorafgaan aan significante winsten. 

Als Chainlink belangrijke weerstandsniveaus doorbreekt, zou het binnenkort kunnen handelen in de range van $14,85 tot $19,20.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Aptos: Waarom zijwaartse handel van APT bullish kan worden

Julian Smits

BRICS: Rusland opent mining data centers in lidstaten

Julian Smits

Cat in a Dog’s World bereikt record rally na nieuwe notering

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu