Blockchain Stories
Arbitrum staat voor een grote test op korte termijn
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Arbitrum staat voor een grote test op korte termijn

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Arbitrum (Ticker: ARB) vertoont tekenen van een mogelijke uitbraak, met de huidige handelsprijs rond de $0,599, ondersteund door een groeiend bullish momentum.ย 

Op het moment van schrijven handelt ARB op $0,5795, wat een daling van 2,35% betekent in de afgelopen 24 uur.

De prijsgrafiek van ARB geeft aan dat de token een cruciale weerstandszone test rond de $0,609. Deze horizontale weerstand is tot nu toe moeilijk te doorbreken geweest, maar als ARB erin slaagt boven dit niveau te sluiten, kan de weg naar $0,70 zichtbaar worden.ย 

Het $0,55 support niveau blijft hierbij van belang als fundament voor een mogelijke uitbraak.

Daarnaast suggereert de stijgende trendlijn aanhoudende bullish druk, wat de kans op verdere stijgende bewegingen vergroot. 

Als de weerstand van $0,609 niet wordt doorbroken, kan dit resulteren in een tijdelijke correctie. Het is daarom belangrijk om deze niveaus in de gaten te houden.

image
Bron: TradingView

Is het bullish sentiment nog steeds in controle?

De technische indicatoren tonen overwegend een bullish vooruitzicht voor Arbitrum. De stochastische RSI staat momenteel op 90, wat overgekochte condities aangeeft.ย 

Hoewel het stijgende momentum sterk blijft, zou de token een lichte correctie kunnen ondergaan voordat er opnieuw een stijging plaatsvindt.

Bovendien toont de MACD een positieve crossover, wat de mogelijkheid van verdere prijsstijgingen versterkt. Deze indicatoren suggereren dat, hoewel er op korte termijn correcties kunnen optreden, de algemene trend bullish blijft voor ARB.

image
Bron: TradingView

Gemengde signalen voor ARB

On chain data laat een gemengd beeld zien van Arbitrumโ€™s potentieel. De netto netwerkgroei staat op 0,55%, wat wijst op een licht bearish sentiment. Daarnaast neigt de concentratie van grote houders ook bearish met -0,15%, wat erop duidt dat whales mogelijk niet aan het accumuleren zijn.

Wel zien we dat de โ€œin the moneyโ€ en grote transactiewaarden neutraal blijven. Dit suggereert dat er nog steeds ruimte is voor marktherstel, ondanks de korte termijn onzekerheden.

image
Bron: IntoTheBlock

Ondersteunt de OI gewogen funding rate het bullish scenario van ARB?

De OI gewogen funding rate blijft positief op 0,0123%, wat optimisme in de futuresmarkt aangeeft. Dit bullish sentiment in de derivatenmarkt kan de prijs uitbraak van ARB ondersteunen, mits de huidige weerstand wordt doorbroken.

image
Bron: Coinglass

Kan ARB uitbreken?

Arbitrum lijkt klaar voor een mogelijke uitbraak als het de $0,609 weerstand kan doorbreken. De technische en marktsignalen wijzen grotendeels op een bullish scenario. Traders moeten echter alert blijven op korte termijn correcties vanwege de overgekochte signalen.

Als Arbitrum de huidige ondersteuningsniveaus weet vast te houden, wordt de kans steeds groter dat de token het $0,69 niveau gaat testen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ50 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Bitcoin miners: $28 miljard marktkap veel lager dan BTC handelsvolume

Julian Smits

Toncoin daalt 10% door nieuwe bearish trends

Julian Smits

Avalanche lanceert VISA kaart voor directe toegang tot crypto

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu