Blockchain Stories
Aptos: Waarom zijwaartse handel van APT bullish kan worden
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Aptos: Waarom zijwaartse handel van APT bullish kan worden

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt is voortdurend in beweging, en Aptos (APT) is daar geen uitzondering op. Momenteel bevindt APT zich in een zijwaartse handelsfase, wat vaak een teken is van consolidatie. Hoewel deze fase neutraal lijkt, kan het wijzen op een periode van accumulatie, waarbij handelaren hopen op een doorbraak naar boven.

Wat betekent consolidatie voor APT?

Sinds 13 oktober beweegt APT zich binnen een vastgestelde bandbreedte met een ondersteunde prijs van $9,81 en een weerstandsniveau van $10,61. Dit geeft aan dat de markt zich in een neutrale positie bevindt. Consolidatie betekent echter ook dat handelaren mogelijk APT verzamelen in afwachting van een toekomstige prijsstijging.

Zodra deze beweging naar boven plaatsvindt, zou APT kunnen stijgen tot de top van het patroon bij $10,74. Als dit niet gebeurt, kan de koers dalen tot een lagere vraagzone voordat er een mogelijk herstel optreedt.

Aptos koersgrafiek oktober2024
Bron: TradingView

Marktsignalen voor een opwaartse beweging van APT

Het is niet alleen de consolidatiefase die optimisme opwekt. Technische indicatoren zoals de Moving Average Convergence Divergence (MACD) en de Relative Strength Index (RSI) suggereren een mogelijke opwaartse trend.

Aptos MACD RSI koersgrafiek
Bron: TradingView

De MACD laat een Golden Cross zien, een bullish signaal dat optreedt wanneer de blauwe MACD lijn boven de oranje signaallijn kruist. Dit wordt versterkt door stijgende handelsvolumes. Bovendien bevindt de RSI zich in bullish gebied, wat betekent dat er een positieve verandering in prijsmomentum is.

Wat betreft de bredere markttrends, wijst een lichte daling in Open Interest op Coinglass erop dat een correctie wellicht ten einde loopt. Dit kan betekenen dat APT klaar is voor een stijging naar de eerder genoemde target van $10,74, of zelfs hoger.

Mogelijkheden na de fase van consolidatie

Hoewel de huidige vooruitzichten voor APT positief zijn, is het belangrijk om rekening te houden met alle mogelijke scenario’s. Mocht er geen doorbraak naar boven plaatsvinden, dan kan APT nog steeds zoeken naar ondersteuning in een lager bereik. Dit zou een tijdelijk dip kunnen zijn, gevolgd door een herstel wanneer er voldoende liquiditeit is gevonden.

De Inzichten uit recente analyses benadrukken dat APT goed gepositioneerd is voor een potentiële prijsrally. Het blijft echter cruciaal voor investeerders en marktanalisten om de bewegingen van APT nauwlettend te volgen. De dynamiek van de cryptomarkt kan immers snel veranderen, en goed geïnformeerde beslissingen zijn essentieel voor succes.

Aptos OI weighted funding rate
Bron: Coinglass

Door de huidige zijwaartse handel en de ondersteunende marktsignalen is APT een interessante optie om in de gaten te houden. Voor wie geïnteresseerd is in cryptocurrency, is het volgen van deze ontwikkelingen een waardevolle stap richting beter geïnformeerde investeringsbeslissingen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

FED medewerker: meeste crypto transacties gelinkt aan criminelen

Scott

BRICS: Rusland opent mining data centers in lidstaten

Julian Smits

Cat in a Dog’s World bereikt record rally na nieuwe notering

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu