Blockchain Stories
Kan Bitcoin deze week al boven $70.000 uitkomen?
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Kan Bitcoin deze week al boven $70.000 uitkomen?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Voor Bitcoin pakt oktober vooralsnog goed uit. De digitale valuta had nog een valse start deze maand, maar wist daarna de weg naar boven in te zetten. Over de afgelopen 5 dagen genomen heeft de Bitcoin koers een stijging van ruim 1,5% doorgemaakt. Dit resulteert in een huidige koers van ongeveer $68.500. Daarmee weet Bitcoin vooralsnog de verwachtingen te overtreffen. Maar, lukt het Bitcoin om al deze week boven het weerstandsniveau van $70.000 uit te komen? Een korte analyse!

Optimisme onder analisten

Om antwoord op bovenstaande vraag te kunnen geven, is het interessant om naar de bevindingen van analisten te kijken. Daarbij valt direct op dat er onder analisten veel optimisme heerst. Zo spreekt onderstaande analist/trader al over een koers van $70.000 in deze week:

Uit de bovenstaande grafiek blijkt de indrukwekkende groei van Bitcoin. In augustus van dit jaar stond de koers nog op slechts $48.988, maar sinds dat moment is een flinke koersstijging ingezet. Sinds de dip aan het begin van oktober heeft Bitcoin ook deze maand alweer fors aan waarde gewonnen. Zodra dit patroon zich aanhoudt, kan Bitcoin inderdaad deze week al boven $70.000 uitkomen.

Ook de bekende crypto analist Rekt Capital spreekt zich positief uit over Bitcoin. Hij zoomt hierbij met name in op het dalende wigpatroon, zoals in onderstaande grafiek duidelijk te zien is:

Dit dalende wigpatroon zou nu een halt toegeroepen kunnen worden. Mocht dat daadwerkelijk het geval zijn, ligt een koers van $70.000 absoluut binnen handbereik. Volgens Rekt Capital is een koers van $70.000 dan zelfs een soort van zekerheid.

Belangrijk weerstandsniveau

De vooruitzichten voor Bitcoin zien er dus goed uit. Bitcoin lijkt een bullish momentum te hebben pakken, analisten zijn optimistisch en beleggers lijken voor Bitcoin-investeringen te kiezen. Zo schreven wij vorige week nog over het feit dat de Bitcoin reserves bij de crypto exchanges op een record laagtepunt staan.

Daarbij moet wel worden vermeld dat Bitcoin nog meerdere weerstandsniveau moet zien te verslaan. De prijs van $70.000 is niet alleen voor beleggers psychologisch gezien een belangrijk niveau, maar vormt voor Bitcoin ook een belangrijk weerstandsniveau. Zodra dit niveau doorbroken wordt, is het de verwachting dat $70.000 een nieuw ondersteuningsniveau gaat vormen. Vanaf deze koers gezien kan Bitcoin een verdere groei naar boven inzetten.

Invloed van Bitcoin halving

De crypto analist Rekt Capital heeft afgelopen weekend een interessante analyse op X geplaatst. Eén van de tweets hebben we hierboven al geplaatst, maar ook onderstaande tweet is volgens ons het vermelden meer dan waard.

In deze tweet zoomt de analist in op de invloed van de Bitcoin halving. Deze halving vond in april plaats en vond in het verleden al meerdere keren plaats. Elke keer als de Bitcoin halving plaatsgevonden heeft, zorgde dit voor een flinke koersstijging ongeveer 160 dagen ná de halving. We zitten inmiddels al op ruim 180 dagen, waardoor de invloed van de Bitcoin halving alleen maar groter lijkt te worden. Mogelijk is deze invloed al déze week te merken.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Voorspelling van Ripple advocaat over uitslag van SEC beroep

Julian Smits

Kan LDO de weerstand van $1,32 doorbreken?

Timo Bruinsma

ApeCoin 118% stijging: Wat veroorzaakt de verrassende groei?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu