Blockchain Stories
Ethereum bereikt $2700, komt Peter Brandt’s voorspelling uit?
Altcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Ethereum bereikt $2700, komt Peter Brandt’s voorspelling uit?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum (Ticker: ETH) boekte vorige week een winst van 10% en overschreed de grens van $2700, een cruciaal niveau dat de bekende analist Peter Brandt had voorspeld als mogelijk om een bullish ommekeer te triggeren. 

Brandt handhaafde zijn positieve vooruitzichten nadat ETH de nek lijn weerstand van $2700, onderdeel van een bullish inverse hoofd en schouderspatroon, doorbrak.

Sluitprijs ETH grafiek inverse H&S patroon. Ik ben neutraal over ETH.

image
Bron: TradingView

Zal de stijgende trend van ETH zich voortzetten?

Een andere marktanalist, Crypto McKenna, deelde een vergelijkbare bullish voorspelling voor ETH. Hij merkte op dat het heroveren van de $2850 (support niveau Q2/Q3) de altcoin naar $3600 zou kunnen stuwen, vooral als Trump de komende verkiezingen wint.

ETH lijkt een bodem te hebben gevormd en is klaar voor een hogere beweging. Het heroveren van $2850 is voor mij het signaal om risico te nemen.

Deze optimistische vooruitzichten worden verder ondersteund door de toenemende interesse van whales in de afgelopen weken. Volgens Hyblock’s Whale vs. Retail Delta veranderde de waarde in het voordeel van whales, en bereikte het niveau’s die voor het laatst werden gezien tijdens de goedkeuring van de Amerikaanse spot ETF’s in juli. 

Dit betekent dat whales meer longposities innemen dan retail traders op de perpetual futures markt, wat duidt op hun vertrouwen in een toekomstige stijging van ETH.

image
Bron: Hyblock Capital

Daarnaast is de recente stijgende trend sterk, zoals blijkt uit de Average Directional Index, die een waarde van 50 aangeeft.

Kan de stijgende trend van ETH zich uitbreiden?

Als de stijgende beweging aanhoudt, kan Ethereum verder stijgen, vooral gezien de recente netto instroom op exchanges. Het optimisme onder investeerders werd verder ondersteund door de Long/Short ratio van de top traders op Binance. 

Op het moment van schrijven toonde de ratio aan dat meer dan 70% van de posities long op ETH waren. Dit duidt erop dat top traders verwachten dat de rally van ETH zal voortduren, wat de bullish vooruitzichten van McKenna en Brandt bevestigt.

image
Bron: Coinglass

Op het moment van schrijven stond ETH op een waarde van $2675, ongeveer 49% verwijderd van de cyclus piek van $4000. 

Dit betekent dat de huidige waarde van ETH een aantrekkelijke risk/reward ratio en een asymmetrische kans biedt, vooral als de opwaartse trend zich voortzet richting de piek van $4000 in maart.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.

Gerelateerde berichten

Aptos: Waarom zijwaartse handel van APT bullish kan worden

Julian Smits

BRICS: Rusland opent mining data centers in lidstaten

Julian Smits

Cat in a Dog’s World bereikt record rally na nieuwe notering

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu