Blockchain Stories
BRICS lanceert blockchain betaalsysteem BRICS Pay
Cryptomarkt Update Nieuws Regulatie

BRICS lanceert blockchain betaalsysteem BRICS Pay

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De vijf landen die samen BRICS vormen Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika bereiden zich voor op hun belangrijke top in 2024. Deze bijeenkomst, die periodiek plaatsvindt, is een cruciaal evenement waar regeringsleiders, beleidsmakers en internationale experts samenkomen om de toekomst van samenwerking tussen deze opkomende economieën te bespreken.

Belangrijke aankondigingen worden verwacht, vooral op het gebied van economie, samenwerking en innovatie. Een van de meest opwindende projecten die tijdens het forum worden gepresenteerd, is het nieuwe BRICS Pay platform, dat gebruikmaakt van geavanceerde blockchain technologie.

Dit platform is het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling en markeert een grote stap voorwaarts in de manier waarop financiële transacties binnen BRICS landen worden uitgevoerd.

Wat is BRICS Pay?

BRICS Pay is een innovatief digitaal betalingssysteem ontworpen om individuen en bedrijven in de BRICS landen in staat te stellen snel, veilig en met lagere kosten geld over te maken. Door het gebruik van blockchain technologie, bekend om zijn veiligheid en efficiëntie, biedt het betalingssysteem een veiliger en sneller alternatief voor traditionele bankmethoden.

Dit kan een wereld van verschil maken voor bedrijven die betrokken zijn bij grensoverschrijdende handel en voor particulieren die regelmatig internationale overschrijvingen doen. Het systeem is niet alleen kosteneffectief maar ook betrouwbaar.

Brics pay betaalsysteem
Bron: BRICS Pay

Het platform kan ook de afhankelijkheid van BRICS landen van de Amerikaanse dollar verminderen, die momenteel de meest gebruikte valuta is voor internationale handel. In plaats van steeds op de dollar te vertrouwen, kunnen BRICS landen met BRICS Pay betalingen in hun eigen valuta uitvoeren.

Impact en toekomst van BRICS Pay

Het concept van BRICS Pay is al geruime tijd in ontwikkeling, sinds de landen de behoefte erkenden aan een sterk en betrouwbaar alternatief voor traditionele financiële systemen. Nu wordt deze visie werkelijkheid.

Op het forum hebben president Poetin en andere leiders het potentieel van blockchain technologie benadrukt om meer vertrouwen en transparantie in financiële transacties te brengen. Door het verminderen van de afhankelijkheid van tussenpersonen zoals banken, streeft BRICS Pay naar snellere en goedkopere transacties.

Tijdens de aanstaande BRICS top in 2024 zullen naar verwachting meer details worden onthuld over de uitrol van BRICS Pay en de implicaties ervan voor de economische en financiële toekomst van de groep.

Leiders zullen waarschijnlijk ook andere manieren bespreken om samenwerking en handel tussen hun landen te bevorderen en gesprekken voeren over bredere strategische kwesties, zoals energie, klimaatverandering en technologische innovatie.

Het is duidelijk dat BRICS Pay niet alleen het handelslandschap van deze landen kan transformeren, maar ook een bredere impact kan hebben op internationale samenwerking en de adoptie van blockchain technologie in financiële transacties.

Het succes van BRICS Pay zou andere landen en economische blokken kunnen inspireren om soortgelijke oplossingen te onderzoeken, wat kan leiden tot een fundamentele verschuiving in de uitvoering van internationale handel en financiën.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Holo koers stijgt met ruim 11% in 24 uur

Scott

Nog meer bullish Bitcoin nieuws vanuit Amerika

Scott

Hedera lijkt bearish, kan dit sentiment binnekort omkeren?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu