Blockchain Stories
BlackRock koopt meer dan 16.000 BTC in één week
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

BlackRock koopt meer dan 16.000 BTC in één week

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Vorige week schreven wij over het handelsgedrag van Morgan Stanley. Deze financiële investeerder investeert blijkbaar grootschalig in de Bitcoin ETF’s, terwijl dit ook voor BlackRock geldt. Uit data van LookOnChain blijkt dat de BlackRock in de afgelopen week meer dan 16.000 BTC heeft gekocht.

Investering van meer dan $1,17 miljard

Alleen al in de afgelopen week heeft BlackRock voor meer dan $1,17 miljard in Bitcoin geïnvesteerd. Dit geeft des te meer aan dat ook instituten en instellingen, zoals BlackRock en Morgan Stanley, meer interesse in Bitcoin krijgen.

In de afgelopen week heeft BlackRock dus meer dan 16.000 BTC gekocht. In bovenstaande grafiek wordt dit weergegeven met de oranje lijn. Deze lijn geeft overduidelijk aan dat BlackRock het bezit sinds 10 januari 2024 flink uitgebreid heeft. Destijds had BlackRock slechts 25.000 BTC in bezit, terwijl dat aantal nu rond de 380.000 Bitcoin ligt.

Veelzeggende investeringen

De investeringen van BlackRock zijn veelzeggend te worden. Enerzijds omdat het veelzeggend is dat dergelijke financiële instellingen niet meer om Bitcoin heen kunnen. Bitcoin is voor hen een prima middel om hun investeringen te spreiden en daarmee ook hun risico’s te spreiden. Anderzijds is het veelzeggend dat BlackRock dit jaar zo ontzettend veel Bitcoin heeft gekocht. Er zijn maar weinig instellingen of investeerders die meer dan $1,17 miljard in één week tijd uit kunnen geven.

Deze investeringen geven ook duidelijk het groeiende vertrouwen aan. Het algemene vertrouwen in Bitcoin en bijbehorende, potentiële koersstijgingen. Maar, ook het vertrouwen van institutionele beleggers in Bitcoin is flink stijgende. Zoals eerder al aangegeven, blijkt dit ook uit de investering van Morgan Stanley.

Stijgende Bitcoin koers

De investeringen van BlackRock lijken op het juiste moment te zijn gedaan. Sinds het begin van vorige week heeft de Bitcoin koers een stijging van meer dan 8% doorgemaakt. Daar heeft BlackRock mogelijk al van geprofiteerd óf gaat BlackRock in de toekomst van profiteren. De verwachting is immers dat de Bitcoin koers verder en verder op gaat lopen.

Tussen de investeringen en de gestegen koers kan ook een verband gezien worden. Het is goed mogelijk dat de Bitcoin prijs verder opgedreven wordt door grote investeringen, zoals de investeringen van BlackRock. Door dergelijke investeringen ontstaat er meer vraag dan aanbod, waardoor er een prijsverhogend effect ontstaat.

Dergelijke investeringen werken op meerdere manieren in de markt door. Enerzijds dus door het prijsverhogende effect, maar anderzijds ook door het vertrouwen dat BlackRock met dergelijke investeringen uitstraalt. Investeerders die mogelijk voorheen nog twijfelden, worden door dergelijke investeringen mogelijk over de streep getrokken. Ook doordat de stijgende Bitcoin koers FOMO met zich mee kan brengen.

Al met al is het bizar en indrukwekkend tegelijkertijd dat BlackRock zóveel geld in Bitcoin investeert. Dit gaat de Bitcoin prijs waarschijnlijk alleen maar verder omhoog stuwen, evenals het algemene vertrouwen in Bitcoin. Pakweg 2 jaar geleden was het onvoorstelbaar dat partijen als BlackRock en Morgan Stanley grootschalig in Bitcoin zouden investeren. Op dat gebied heeft crypto dus een indrukwekkende groei doorgemaakt.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Hedera lijkt bearish, kan dit sentiment binnekort omkeren?

Timo Bruinsma

Crypto Fear and Greed index bereikt 73: Is de markt gespannen?

Julian Smits

Bitcoin ETF’s trekken $2,1 miljard aan in één week

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu