Blockchain Stories
Bitcoin loopt verder uit op Ethereum, wat betekent dit?
Bitcoin Cryptomarkt Update Ethereum Nieuws

Bitcoin loopt verder uit op Ethereum, wat betekent dit?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Een belangrijke indicator in de cryptowereld is de Bitcoin dominantie. Vorige week al schreven wij dat de Bitcoin dominantie op een recordhoogte staat, mede ten gevolge van de gestegen Bitcoin koers. In combinatie met groeiend vertrouwen onder beleggers zorgt de gestegen koers voor een gestegen Bitcoin dominantie.

Afgelopen weekend kwam duidelijk naar voren dat Bitcoin verder uitloopt op Ethereum. Daarmee breidt Bitcoin dus ook de dominantie verder uit. Kijken we naar de verhouding tussen de marktkapitalisatie van Bitcoin en Ethereum, zien we nog iets opvallend naar voren komen. De voorsprong qua marktkapitalisatie van Bitcoin is namelijk recentelijk ook naar een nieuw record gestegen:

Wat betekent dit precies?

In bovenstaande grafiek zie je het verschil tussen Bitcoin en Ethereum op het gebied van de marktkapitalisatie. De marktkapitalisatie laat zich het beste uitleggen als de totale waarde van alle tokens per digitale valuta die in omloop zijn. Zowel het aantal tokens als de waarde is hierbij dus van belang.  

Dat de marktkapitalisatie van Bitcoin nu $1 biljoen groter dan de marktkapitalisatie van Ethereum is, is veelzeggend voor de algehele status in de cryptomarkt. Bitcoin bewijst met name in de afgelopen weken overduidelijk dit dé baas onder alle digitale valuta’s is. Ondertussen lijken de problemen bij Ethereum zich op te stapelen.

Waar komt het grotere verschil vandaan?

Het grotere verschil tussen de marktkapitalisaties komt door verschillende facetten. Ten eerste lijkt het vertrouwen in Ethereum weg te ebben. Dit komt enerzijds doordat ETH zich niet aanzienlijk kan verbeteren wat betreft koers en anderzijds door het gebrek aan nieuwe toepassingen. Het gezegde ‘stilstand is achteruitgang’ is absoluut van toepassing op Ethereum hedendaags.

Ten tweede maakt Bitcoin gewoonweg een flinke groei door. Zowel qua waarde als qua nieuwe investeringen die gedaan worden. Bitcoin whales lijken meer Bitcoin tokens in te slaan, terwijl dit ook voor kleinere investeerders geldt. Het is niet voors niets dat de Bitcoin reserves bij crypto exchanges op een laagtepunt staan. Dát geeft duidelijk aan dat de vraag momenteel het aanbod overtreft. In veel gevallen is dit aanleiding voor een verdere koersstijging, waardoor de marktkapitalisatie van Bitcoin waarschijnlijk alleen maar verder op gaat lopen.

Ten derde kan de invloed van ETF’s ook niet over het hoofd gezien worden. Bitcoin wint flink aan populariteit door de Bitcoin ETF’s, terwijl de Ethereum ETF’s alles behalve tot ontplooiing komen. Het ligt bovendien in de lijn der verwachtingen dat de Bitcoin ETF’s in de toekomst de Ethereum ETF’s aanzienlijk gaan outperformen. Juist de Bitcoin Spot ETF’s lijken nu de wind vol in de rug te hebben.

Tot slot speelt het momentum in de markt nog een belangrijke rol. Open X maar eens en zoek eerst op Bitcoin en vervolgens op Ethereum. Je ziet direct dat de tweets over beide digitale valuta’s compleet anders zijn. Bij Ethereum heerst toch het nodige pessimisme, terwijl de verwachtingen over Bitcoin ontzettend positief zijn. Dit optimisme komt dus ook duidelijk tot uiting in de gestegen marktkapitalisatie van Bitcoin ten opzichte die van Ethereum.  

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Crypto Fear and Greed index bereikt 73: Is de markt gespannen?

Julian Smits

Bitcoin ETF’s trekken $2,1 miljard aan in één week

Scott

Voorspelling van Ripple advocaat over uitslag van SEC beroep

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu