Blockchain Stories
Worldcoin stijgt met 12%: deze niveaus zijn nu belangrijk voor traders
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Worldcoin stijgt met 12%: deze niveaus zijn nu belangrijk voor traders

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Worldcoin heeft de aandacht van crypto handelaren getrokken met een indrukwekkende prijsstijging van 12% binnen slechts 24 uur. Deze stijging heeft de waarde van Worldcoin naar $2,37 gebracht. Maar wat betekent dit voor handelaren en wat kunnen we in de nabije toekomst verwachten?

De prijsopkomst van Worldcoin

De recente prijsstijging is geen toevallige gebeurtenis; het is het gevolg van speculatie onder handelaren over de verwachte komst van een “Golden Cross” voor Worldcoin. Een Golden Cross treedt op wanneer het 50 daags moving average (MA) het 200 daags MA overschrijdt.

Binnen de technische analyse wordt dit patroon vaak als een positief signaal gezien, omdat het op een mogelijke langdurige opwaartse trend kan wijzen. Historisch gezien heeft een Golden Cross geleid tot aanzienlijke koersstijgingen in verschillende markten, wat beleggers hoop geeft op positieve ontwikkelingen.

Voor Worldcoin kan dit fenomeen duiden op een aanhoudende waardevermeerdering, waardoor het aantrekkelijker wordt voor beleggers en handelaren om posities in te nemen en hun investeringen uit te breiden.

Analyse van weerstandsniveaus

Worldcoin nadert momenteel belangrijke weerstandsniveaus, wat een spannende kans biedt voor handelaren en investeerders. Het eerste niveau om in de gaten te houden is R1 ($2,5042), dat fungeert als een cruciaal draaipunt. Een doorbraak door deze drempel zou een verdere prijsstijging kunnen signaleren, wat optimisme zou aanwakkeren en het sentiment zou verbeteren.

Als Worldcoin R1 overstijgt, wordt de weg naar hogere niveaus, zoals R2 ($2,7647) en zelfs R3 ($3,1559), toegankelijk, wat mogelijk op een significante waardestijging wijst.

Omgekeerd, als Worldcoin er niet in slaagt R1 te doorbreken, zou een neerwaartse trend kunnen ontstaan, wat kan leiden tot een tijdelijke prijsdaling en mogelijk onrust bij investeerders die hogere rendementen verwachten. Aan de onderkant dienen kritieke ondersteuningsniveaus als vangnetten in geval van een daling.

De eerste ondersteuning, S1 ($1,7517), is van vitaal belang en biedt een eerste verdedigingslinie. Bij zwaardere verkoopdruk en ongunstige markttrends moeten handelaren ook S2 ($1,4888) en S3 ($1,1808) als kritieke punten beschouwen die verdere prijsdalingen kunnen opvangen.

Het is dus cruciaal voor investeerders om zowel weerstand als ondersteuningsniveaus nauwlettend in de gaten te houden om weloverwogen beslissingen te maken.

Worldcoin koersgrafiek oktober2024
Bron: TradingView

RSI en moving averages

De Relative Strength Index (RSI) van Worldcoin staat momenteel op 65,05, wat betekent dat de munt dichtbij het overgekochte gebied komt. Dit suggereert dat de opwaartse kracht van Worldcoin mogelijk begint af te nemen, wat zou kunnen leiden tot een correctie of consolidatieperiode.

Verder is het belangrijk om de 50 daagse en 200 daagse moving averages in de gaten te houden. Als Worldcoin erin slaagt om boven het 50 daags MA te blijven, kan dit de bullish trend bevestigen. Handelaren moeten echter alert blijven op tekenen van volatiliteit, vooral als de prijs de bovenrand van de Bollinger Bands nadert.

Worldcoin beleeft momenteel een spannende periode met potentieel voor verdere stijgingen, maar ook met mogelijke kortetermijnrisico’s. Handelaren moeten daarom goed op de hoogte blijven van de marktontwikkelingen en strategisch te werk gaan bij het maken van investeringsbeslissingen.

Worldcoin SMA RSI koersgrafiek
Bron: TradingView

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

Michaël van de Poppe over wanneer de bullmarkt start

Pieter de Haan

Keert SAND om? Kans op prijsstijging onderzocht

Julian Smits

Kan Solana de grens van $160 doorbreken?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu