Blockchain Stories
TRON marktwaarde nadert $14 miljard dankzij sterke omzetgroei
Altcoin Cryptocurrency Cryptomarkt Update Nieuws TRON

TRON marktwaarde nadert $14 miljard dankzij sterke omzetgroei

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de dynamische wereld van cryptocurrencies heeft TRON onlangs een opmerkelijke groei doorgemaakt, waardoor het bijna een marktwaarde van $14 miljard heeft bereikt. TRON, opgericht door Justin Sun in 2017, is een blockchain platform dat streeft naar de decentralisatie van het internet.

Sinds zijn ontstaan heeft het platform aanzienlijke aandacht getrokken dankzij zijn ambitieuze projecten en strategische partnerschappen. Het native token, TRX, heeft de afgelopen maanden een indrukwekkende stijging doorgemaakt, met een marktwaardetoename van 24%, van bijna $11 miljard naar $13,5 miljard.

Deze groei is deels te danken aan de voortdurende ontwikkelingen binnen het TRON ecosysteem, zoals de integratie van gedecentraliseerde applicaties (DApps) en samenwerkingen met andere blockchain projecten. Door deze vooruitgang behoort TRON nu tot de top 10 van grootste cryptovaluta’s op basis van marktwaarde, wat getuigt van zijn groeiende populariteit en acceptatie binnen de crypto gemeenschap.

Toename van de marktwaarde van TRON

De stijging van TRON’s marktwaarde wordt aangedreven door verschillende factoren. Een belangrijke rol hierin speelt de lancering van SunPump, een nieuw platform dat bijdraagt aan een significante toename in transactievolume binnen het TRON netwerk.

In het derde kwartaal steeg het aantal TRX transacties met 29% naar $151 miljoen. Alleen al in augustus werd meer dan 270 miljoen TRX, ter waarde van $42 miljoen, verbrand op SunPump. Dit markeert de grootste single day burn voor TRON ooit. Als deflatoire token wordt TRX bij elke transactie verbrand, wat helpt om de waarde te ondersteunen.

Daarnaast handhaaft TRON een vaste voorraad van 100 miljard munten om de waarde te beschermen en inflatie te voorkomen. Het aantal munten in omloop daalde van 87,20 miljard naar 86,62 miljard in het derde kwartaal. Deze gecontroleerde daling, ondersteund door een brandbeleid dat sneller gaat dan de uitgifte van nieuwe tokens, draagt bij aan de waardeontwikkeling van TRX.

TRX koersgrafiek oktober2024
Bron: TradingView

Impact van SunPump op het netwerk van TRON

De invloed van SunPump op het TRON netwerk is niet te missen. Dit platform heeft niet alleen bijgedragen aan de toename in transacties, maar heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de lancering van meme coins. Volgens statistieken zijn er meer dan 90.000 meme coins gelanceerd via het TRON netwerk met behulp van SunPump.

Op 20 augustus, de drukste dag, werden er meer dan 7.500 van deze munten geïntroduceerd. Dit benadrukt SunPump’s rol in de groei en diversificatie van het TRON platform.

TRON’s positie als een van de grootste cryptovaluta’s biedt zowel uitdagingen als mogelijkheden. Terwijl de deflatoire strategie en de populariteit in de cryptowereld de waarde verder kunnen stimuleren, blijft het belangrijk voor investeerders en gebruikers om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen het netwerk.

Dankzij de sterke omzetgroei en strategische initiatieven zoals SunPump, blijft TRON een fascinerend project om te volgen in de wereld van cryptocurrency. Voor iedereen die geïnteresseerd is in cryptomarkt, biedt TRON spannende vooruitzichten en mogelijkheden.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Memecoins en marktmanipulatie: de val van Andrew Tate’s cryptoprojecten

Pieter de Haan

Michaël van de Poppe over wanneer de bullmarkt start

Pieter de Haan

Worldcoin stijgt met 12%: deze niveaus zijn nu belangrijk voor traders

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu