Blockchain Stories
Memecoins en marktmanipulatie: de val van Andrew Tate’s cryptoprojecten
Memecoin Nieuws

Memecoins en marktmanipulatie: de val van Andrew Tate’s cryptoprojecten

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Andrew Tate, een controversiële man en voormalig kickbokskampioen, heeft zich de afgelopen maanden in de wereld van cryptovaluta gestort. Ondanks zijn eerdere belofte om nooit crypto te promoten, startte hij in 2023 met de promotie van tokens en promootte sindsdien meer dan tien verschillende tokens. Deze tokens, bekend om hun volatiele aard en gebrek aan echte waarde, crashten snel en hebben investeerders massaal verlies laten lijden.

Eerder schreven wij al over de val van celebrity tokens.

Van belofte naar crypto chaos

Hoewel Tate eerder verklaarde nooit cryptomunten te zullen promoten om zijn volgers te beschermen, maakte hij begin juni een onverwachte ommezwaai. In minder dan 24 uur na zijn aankondiging promootte hij meer dan tien zogenaamde ‘shitcoins’, waaronder GER (Germany Token), TOPG en ROOST. Deze memecoins, vaak puur gedreven door hype en speculatie, zagen hun waarde binnen enkele uren of dagen compleet instorten.

Een van de meest opvallende voorbeelden is GER, waarbij Tate beloofde de coin te kopen als hij de titel “fuhrer” kreeg. Deze coin verloor vervolgens 99% van zijn waarde binnen twee maanden. Een ander rampzalig geval was de token ‘Fuck Madonna’, die binnen 24 uur volledig crashte na een korte piek.

Het patroon bleef zich herhalen met andere munten zoals TOPG, waarbij Tate herhaaldelijk zijn invloed gebruikte om de koers op te drijven, slechts om ze daarna te laten crashen naar nul. Dit zorgde voor speculaties over mogelijk opzettelijke marktmanipulatie, iets waar Tate eerder al van werd beschuldigd.

Bizarre claims en schandalen

Niet alleen viel het grote waardeverlies op, maar ook Tate’s houding ten opzichte van de cryptomarkt veroorzaakte ophef. Kort nadat de bekende YouTuber en onderzoeker Coffeezilla op 19 oktober een video plaatste waarin hij Tate’s rol in deze crypto scams blootlegde, reageerde Tate zelf met een op zijn minst opvallende uitspraak.

In een bericht op X zei hij dat “het hebben van de macht om tokens te pumpen super leuk is”, wat de beschuldigingen van marktmanipulatie alleen maar aanwakkerde.

Het promoten van deze tokens bracht Tate in hetzelfde rijtje als andere beroemdheden zoals 50 Cent, Caitlyn Jenner en Iggy Azalea, die eveneens betrokken zijn geweest bij vergelijkbare crypto initiatieven. Echter, net als bij Tate, crashten deze door beroemdheden gesteunde munten ook, vaak binnen enkele dagen of weken na de lancering.

Misleiding en verlies voor beleggers

De memecoins die door Tate en andere beroemdheden werden gepromoot, bleken een ramp te zijn voor investeerders. Een analyse van meer dan 30 celebrity gerelateerde munten die in juni 2023 werden gelanceerd, onthulde dat bijna de helft van deze tokens meer dan 99% van hun waarde verloren heeft.

Cryptomunten zoals Tate’s DADDY, die in juni zorgde voor insider trading beschuldigingen, verloren vrijwel al hun waarde. Zelfs als deze munten tijdelijk voor ophef en hoge handelsvolumes zorgden, was het eindresultaat voor de meeste beleggers desastreus. Dit heeft het vertrouwen in cryptomunten onder het bredere publiek, dat al fragiel was, verder aangetast.

De bredere impact op de crypto industrie

Hoewel Tate en andere beroemdheden aanzienlijke aandacht trokken met hun crypto experimenten, hebben deze incidenten weinig gedaan om vertrouwen in de cryptowereld op te bouwen. Sterker nog, de massale crashes van door beroemdheden gesteunde munten hebben veel mensen nog sceptischer gemaakt over de legitimiteit en stabiliteit van cryptomunten. Dit soort incidenten benadrukt de gevaren van speculatieve investeringen en roekeloze promotie door bekende mensen.

In de wereld van cryptovaluta is niets zeker, maar één ding is duidelijk: de door Andrew Tate ondersteunde memecoins hebben vooral geleid tot financiële schade en verdere beschuldigingen van marktmanipulatie. Het blijft afwachten hoe de crypto community hierop zal reageren en of Tate’s betrokkenheid in de toekomst nog juridische gevolgen zal hebben.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

TRON marktwaarde nadert $14 miljard dankzij sterke omzetgroei

Julian Smits

Michaël van de Poppe over wanneer de bullmarkt start

Pieter de Haan

Worldcoin stijgt met 12%: deze niveaus zijn nu belangrijk voor traders

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu