Blockchain Stories
Zakt Bitcoin naar $66K? Redenen voor mogelijke daling onderzocht
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Zakt Bitcoin naar $66K? Redenen voor mogelijke daling onderzocht

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Bitcoin heeft de afgelopen week een indrukwekkende stijging laten zien en wist de grens van $68.000 te overschrijden, wat een belangrijk moment markeert voor investeerders en markten wereldwijd. Toch zijn er aanwijzingen dat deze opwaartse trend mogelijk van korte duur kan zijn. Een belangrijke indicatie is de bearish divergentie die zich op de prijsgrafiek van Bitcoin aftekent.

De prijstrend van Bitcoin

Recent heeft Bitcoin meer dan 9% aan waarde gewonnen, voornamelijk door gunstige economische omstandigheden die cryptocurrencies aantrekkelijk maken als bescherming tegen inflatie.

Een cruciale factor is de afnemende Bitcoin voorraad op exchanges, wat duidt op sterk koopgedrag van investeerders die hun munten in persoonlijke wallets bewaren. Bovendien is er een stijging in de Open Interest van Bitcoin, wat aangeeft dat steeds meer handelaren posities openen in afwachting van verdere prijsbewegingen.

Ook opvallend is de toename van Bitcoin voorraden in adressen die de afgelopen 12 maanden zijn aangevuld. Dit valt samen met een instroom van $2,1 miljard in exchange traded funds (ETFs) in de afgelopen week, wat wijst op toenemende interesse van zowel particuliere als institutionele beleggers.

Institutionele aankopen ondersteunen de prijs van Bitcoin, omdat grote fondsen en bedrijven hun portefeuilles spreiden met cryptocurrencies.

Invloeden van nieuwe ontwikkelingen

Ondanks de positieve ontwikkelingen zijn er signalen van mogelijke marktcorrecties. Gegevens van CryptoQuant benadrukken aspecten die de toekomst van Bitcoin kunnen beรฏnvloeden. De binary CDD (Coin Days Destroyed) is groen, wat betekent dat langetermijnhouders hun munten vasthouden in afwachting van prijsstijgingen.

Echter, de aSORP (Adjusted Spent Output Profit Ratio) toont aan dat meer beleggers winst nemen, wat kan wijzen op een markttop. Deze ratio meet het verschil tussen gerealiseerde winst en verlies; een hogere waarde kan duiden op een markt die gevoelig is voor een correctie.

ASOPR BINARYCDD bitcoin oktober2024
Bron: CryptoQuant

Ook de NULP (Net Unrealized Profit/Loss) is bearish, wat suggereert dat veel investeerders hoge ongerealiseerde winsten hebben, waardoor winstnemingen kunnen gebeuren zodra de prijs daalt.

Deze gegevens suggereren dat ondanks de huidige stijging een correctie mogelijk is. Analyses wijzen erop dat Bitcoin bij een daling kan zakken naar $66.000 of zelfs $62.800.

Voor investeerders is het cruciaal om deze niveaus te volgen en bewust te zijn van marktontwikkelingen. Het begrijpen van deze indicatoren kan helpen marktbewegingen te voorspellen en belangrijke inzichten bieden voor risicobeheer.

Door deze inzichten te volgen, kunnen crypto enthousiastelingen en investeerders weloverwogen beslissingen nemen. Het blijft belangrijk om alert te blijven en te anticiperen op mogelijke marktveranderingen, vooral in tijden van hoge volatiliteit.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot โ‚ฌ10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

POPCAT daalt met 10% terwijl liquiditeit afneemt

Timo Bruinsma

Stacks bevestigt nieuwe tijdlijn voor Nakamoto mainnet

Timo Bruinsma

BEAM prijsvoorspelling: Een rally van bijna 30% in oktober

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu