Blockchain Stories
Stacks bevestigt nieuwe tijdlijn voor Nakamoto mainnet
Altcoin Nieuws

Stacks bevestigt nieuwe tijdlijn voor Nakamoto mainnet

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Het Bitcoin Layer 2 project Stacks (Ticker: STX) heeft de bijgewerkte tijdlijn onthuld voor de langverwachte Nakamoto hard fork. 

In de meest recente communicatie heeft de Stacks Foundation aangekondigd dat de kern ontwikkelaars de activatie van het mainnet hebben gepland voor Bitcoin Block #867,867, wat naar verwachting rond 30 oktober zal plaatsvinden, volgens de aftelling op de Stacks website.

Vanzelfsprekend, net voor de 15e verjaardag van de Bitcoin whitepaper, heb je snelle blokken op de toonaangevende Bitcoin L2.

De selectie van het nieuwe blok voor de hard fork is de laatste voorbereidende stap in de Nakamoto activatie volgorde. De aanloop naar de finalisatie van Nakamoto is hobbelig geweest, gekenmerkt door vertragingen die de Stacks community hebben gefrustreerd. 

Volgens de oorspronkelijke tijdlijn was de Foundation van plan de Nakamoto activatie te voltooien bij Bitcoin Block 864,864, maar dat heeft niet plaatsgevonden.

Verwachtingen na Nakamoto

De Nakamoto hard fork vertegenwoordigt een cruciale upgrade voor de Stacks blockchain, aangezien het pijnpunten in het huidige ontwerp aanpakt. Deze omvatten onder andere trage bevestigingstijden als gevolg van de block productiesnelheden van Bitcoin en micro blocks die ineffectief zijn door beperkingen in het huidige protocol.

Zodra de fork is geactiveerd, worden verschillende kernverbeteringen doorgevoerd om deze problemen aan te pakken, met name door de productie van Stacks blokken los te koppelen van het block schema van Bitcoin. 

Deze ontkoppeling maakt het mogelijk om blokken binnen enkele seconden te produceren, wat uiteindelijk de transactiesnelheid aanzienlijk zal verbeteren.

Daarnaast is de release van Nakamoto gericht op het verbeteren van de finaliteit, wat nauw verbonden zal zijn met de finaliteit van Bitcoin blokken. Een transactie die eenmaal is bevestigd op de Stacks blockchain, zal net zo moeilijk te herroepen zijn als het reorganiseren van Bitcoin zelf.

Nakamoto zal ook het cryptografische sorteeralgoritme verbeteren om eerlijkheid te waarborgen. Het algoritme wordt aangepast om het beter bestand te maken tegen “miner extractable value” door concurrerende uitgaven te vereisen en de willekeurigheid bij de selectie van miners te vergroten.

Prijsontwikkelingen van Stacks

Vorige maand voegde vermogensbeheerder Grayscale Stacks (STX) toe aan zijn lijst van de top 20 crypto activa met potentieel voor rendement, gebaseerd op actuele markt verhalen en fundamenten.ย 

image
Bron: TradingView

Met marktdeelnemers die verwachten dat de crypto prijzen in Q4 2024 verder zullen stijgen, kan Stacks goed gepositioneerd zijn voor verdere prijsstijgingen.

Met het hernieuwde momentum van Bitcoin is de prijs van STX in de afgelopen zeven dagen met 12% gestegen, wat heeft bijgedragen aan een winst van 30% in de afgelopen maand. 

Op de dagelijkse grafiek handelt STX nog steeds binnen een oplopend driehoekspatroon, boven zowel de korte- als lange termijn exponentiรซle voortschrijdende gemiddelden.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ50 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Zakt Bitcoin naar $66K? Redenen voor mogelijke daling onderzocht

Julian Smits

BEAM prijsvoorspelling: Een rally van bijna 30% in oktober

Timo Bruinsma

NEAR koersdoel: Hoe deze altcoin de $5,8 kan halen

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu