Blockchain Stories
POPCAT daalt met 10% terwijl liquiditeit afneemt
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

POPCAT daalt met 10% terwijl liquiditeit afneemt

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

De op Solana gebaseerde memecoin Popcat (Ticker: POPCAT) begon oktober sterk en naderde een nieuwe ATH van $1,50 in de eerste twee weken.ย 

Een flinke wekeCryptocurrency Koersen – Crypto grafieken, prijzen en marktkapitalisatielijkse daling van meer dan 10% bracht de token terug naar $1,20.

Verrassend genoeg viel deze terugval samen met de stijging van Bitcoin boven de $66.000, een beweging die doorgaans de liquiditeit in high cap memecoins aandrijft. Ondanks de marktkapitalisatie van $1 miljard slaagde POPCAT er niet in om de aandacht vast te houden.

Dit roept de vraag op of deze correctie een strategische shake out was van zwakke holders, wat POPCAT mogelijk voorbereidt op een nieuwe poging om een ATH te bereiken.

Kans op een nieuwe ATH voor POPCAT

In tegenstelling tot begin oktober, toen Bitcoin een bescheiden stijging van 2% zag over drie dagen en op ongeveer $62.000 belandde, wekte deze recente volatiliteit aanzienlijke interesse in nieuwere memecoins die een groter rendementspotentieel boden. 

Een van die memecoins was POPCAT, dat dagelijkse winsten van meer dan 10% behaalde en een nieuwe ATH van $1,50 bereikte.

Met Bitcoin dat nu opnieuw bullish momentum toont en handelt rond de $67.000, herbevestigen traditionele memecoins hun dominantie. Dit heeft ertoe geleid dat nieuwere munten (POPCAT) aandacht verloren.

Een daling in het handelsvolume versterkte deze trend verder: van een piek van $800 miljoen naar $500 miljoen, wat bijdroeg aan de recente daling van 10% van POPCAT.ย 

image
Bron: Coinglass

In de afgelopen week is er ook liquiditeit verschoven naar oudere memecoins, terwijl Bitcoin holders hun winsten herdistribueren. Dit resulteerde in liquiditeits uitstromen voor POPCAT.

Het is belangrijk op te merken dat deze recente daling mogelijk een tijdelijke correctie is, in plaats van een aanhoudende trend zoals vaak gebeurt in bull cycles.

Bovendien kwam de prijsdaling nadat whale aankopen van POPCAT toenamen. Dit suggereert dat de recente daling mogelijk werd veroorzaakt toen de munt zijn nieuwe hoogtepunt bereikte, waardoor zwakkere holders hun posities verlieten.

Handelaren nemen winsten uit andere memecoins

Typisch vormt zich een lokaal dieptepunt na elke terugval, wat een instap kans biedt voor nieuwe kopers die willen profiteren van de dip om crypto tegen een lagere prijs te kopen.

image
Bron: TradingView

Hoewel een neutrale RSI suggereert dat er nog ruimte is voor groei, tonen andere indicatoren geen overtuigende signalen dat $1,30 een kans biedt voor POPCAT om nieuwe liquiditeit aan te trekken. De recente daling van 10% viel ook samen met een bearish MACD-crossover, wat erop wijst dat de terugval mogelijk doorzet, tenminste totdat Bitcoin een lokaal dieptepunt bereikt.

Dit zou kunnen betekenen dat de aandacht van handelaren weer terugkeert naar POPCAT, weg van andere memecoins. Als handelaren echter kiezen voor winstname bij memecoins die wekelijkse winsten van meer dan 20% boeken, kan dit het herstel van POPCAT verder belemmeren.

Daarom is zorgvuldige monitoring van de memecoin markt essentieel. Als andere memecoins beginnen te dalen, kan dit de juiste gelegenheid zijn voor POPCAT om liquiditeit aan te trekken en mogelijk een nieuwe ATH te bereiken.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ50 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Solana koersuitbraak: Wat brengt de toekomst voor SOL?

Julian Smits

Zakt Bitcoin naar $66K? Redenen voor mogelijke daling onderzocht

Julian Smits

Stacks bevestigt nieuwe tijdlijn voor Nakamoto mainnet

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu