Blockchain Stories
Is ‘buy the dip’ een kans voor PEPE op korte termijn?
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Is ‘buy the dip’ een kans voor PEPE op korte termijn?

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Na een flinke prijscorrectie begon de bredere crypto markt zich te herstellen. 

Tijdens dit herstel vormde de populaire memecoin PEPE een bullish prijsactie patroon op de dagelijkse grafiek. Laten we dit hieronder verder analyseren.

Expert suggereert ‘buy the dip’ kans

Volgens de laatste post van InvestingHeaven op X (voorheen Twitter) nadert de prijs van PEPE nu een ‘buy the dip’ niveau, aangezien het de 50% Fibonacci retracement nadert.ย 

Op basis van succes ratio’s gebruiken traders en investeerders vaak de 50% retracement bij het opbouwen van longposities of het kopen van crypto om winst te maken.

Technische analyse en belangrijke niveaus van PEPE

Volgens onze technische analyse vormt PEPE momenteel een symmetrisch driehoekspatroon in de prijsactie, na de uitbraak uit de dalende trendlijn. 

PEPE heeft een smalle zone binnen het patroon bereikt, wat de mogelijkheid geeft van een uitbraak aan beide kanten in de nabije toekomst.

image
Bron: TradingView

Op basis van het huidige marktsentiment kan PEPE klaar zijn voor een stijgende uitbraak. Als dit gebeurt en PEPE dagelijks sluit boven het niveau van $0.0000110, is er een sterke mogelijkheid dat de prijs met 20% kan stijgen naar het niveau van $0.0000133 in de komende dagen.

Het is ook de moeite waard om op te merken dat zowel de Relative Strength Index (RSI) van PEPE als de 200 daagse Exponential Moving Average (EMA) wijzen op een potentiรซle rally.

Bullish on chain metrics

De positieve vooruitzichten voor PEPE worden verder ondersteund door on chain metrics, aangezien het sentiment onder traders vrij bullish lijkt voor de memecoin.ย 

Volgens het on chain analytics bedrijf Coinglass had PEPEโ€™s long/short ratio op het moment van schrijven een waarde van 1,04. Een waarde boven de 1 geeft een sterk bullish sentiment onder traders aan.

Daarnaast is de futures open interest van PEPE ook begonnen te stijgen. In de afgelopen 24 uur steeg deze met 4,30%, en met 2,30% in de afgelopen vier uur. Dit wijst erop dat traders hun posities hebben vergroot naarmate PEPE herstelde op de grafieken.

Belangrijke liquidatie niveaus

Op dit moment bevinden de belangrijkste liquidatie niveaus zich nabij $0.00001020 aan de onderkant en $0.00001050 aan de bovenkant, met traders die op deze niveaus overgeheveld zijn. 

image
Bron: Coinglass

Als PEPE uit het driehoekspatroon breekt en het niveau van $0.00001050 bereikt, zullen bijna $407.900 aan shortposities worden geliquideerd. Als de prijs echter daalt naar $0.00001020, zullen ongeveer $1,90 miljoen aan longposities worden geliquideerd.

Door al deze on chain metrics te combineren met technische analyse, lijkt het erop dat het bullish sentiment momenteel de overhand heeft, wat in de komende dagen een stijgende rally zou kunnen aanwakkeren.

Huidige prijsbeweging

Op het moment van schrijven werd PEPE verhandeld rond $0.00001059, na een stijging van 1,73% in de afgelopen 24 uur.ย 

Gedurende dezelfde periode steeg het handelsvolume met 9%, wat wijst op een hogere deelname van traders en investeerders nu de markt zich begint te herstellen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • โ‚ฌ10 bonus na storting van โ‚ฌ100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot โ‚ฌ600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft.ย 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer โ‚ฌ18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Gaat FLOKI stijgen of dalen? Dit is wat het verschil maakt

Timo Bruinsma

Cardano’s bearish sentiment toont volgend patroon

Timo Bruinsma

Ambient Finance hack stelt gebruikers bloot aan kwaadaardige links

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu