Blockchain Stories
Cardano’s bearish sentiment toont volgend patroon
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Cardano’s bearish sentiment toont volgend patroon

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Cardano (Ticker: ADA) heeft ondermaats gepresteerd in vergelijking met Bitcoin (Ticker: BTC), aangezien de altcoin in de afgelopen zeven dagen slechts met 0,40% is gestegen.ย 

Op het moment van schrijven wordt ADA verhandeld voor $0,347. ADA vertoonde daarnaast tekenen van consolidatie, waarbij de prijs in de afgelopen 24 uur oscilleerde binnen een smalle range tussen $0,3390 en $0,3500.

Bearish patroon voor ADA verschijnt

De bearish trends rond ADA zouden kunnen aanhouden, aangezien de dagelijkse grafiek de vorming van een double top patroon laat zien. Dit patroon duidt meestal op een trend omkering, waarbij ADA mogelijk een dalende trend zal ervaren als het sentiment niet positief verandert.

image
Bron: TradingView

Het bearish sentiment heeft de neklijn van dit double top patroon getest op $0,3390, dat ook het 100% Fibonacci niveau is, voordat de prijs weer een kleine opleving liet zien. Als ADA dit support niveau doorbreekt en verder daalt, kan de prijs waarschijnlijk naar $0,3190 zakken.

Voor ADA om dit bearish patroon te vermijden en een stijgende trend in te zetten, moet de prijs boven de $0,370 stijgen. De koopdruk die nodig is voor een dergelijk herstel ontbreekt echter op dit moment.

image
Bron: Coinglass

Technische indicatoren wijzen op bearish momentum

De Relative Strength Index (RSI) staat op 45, wat erop wijst dat verkopers de controle hebben. Bovendien beweegt de RSI lijn naar beneden, wat suggereert dat het bearish momentum sterker wordt. 

Ook de negatieve Chaikin Money Flow (CMF) schetst een bearish beeld, aangezien de verkoopdruk blijft aanhouden.

Gegevens van Coinglass bevestigen dat ADA traders actief aan het verkopen zijn. De spot invloeden zijn recentelijk gestegen naar $4,29 miljoen, het hoogste niveau sinds medio augustus. 

Dit suggereert dat traders hun munten naar exchanges verplaatsen met de intentie om te verkopen.

Analyse van derivaten gegevens

De derivatenmarkt laat zien dat, hoewel het sentiment positief lijkt, bearish signalen blijven bestaan. ADAโ€™s open interest steeg op het moment van schrijven naar $240 miljoen, volgens Coinglass. Dit is het hoogste niveau van deze maand en geeft aan dat de interesse in de altcoin hoog is.

image
Bron: Coinglass

De long/short ratio van ADA stond op 1,09, wat aangeeft dat er iets meer long traders zijn dan short traders. Op Binance is meer dan 90% van de open posities op Cardano long, wat optimisme in de markt suggereert.

Ondanks deze long bias blijven traders die inzetten op ADA, verliezen boeken. In de afgelopen 24 uur zijn $441.000 aan ADA longs geliquideerd, terwijl slechts $16.750 aan shorts is geliquideerd.

Kan whale activiteit een ommekeer signaleren?

Desondanks kan whale activiteit een ommekeer in de prijs van ADA signaleren. Grote ADA transacties zijn recentelijk toegenomen, wat suggereert dat whales mogelijk bezig zijn met het accumuleren van ADA.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ50 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Gaat FLOKI stijgen of dalen? Dit is wat het verschil maakt

Timo Bruinsma

Is ‘buy the dip’ een kans voor PEPE op korte termijn?

Timo Bruinsma

Ambient Finance hack stelt gebruikers bloot aan kwaadaardige links

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu