Blockchain Stories
Ambient Finance hack stelt gebruikers bloot aan kwaadaardige links
Nieuws

Ambient Finance hack stelt gebruikers bloot aan kwaadaardige links

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Op 17 oktober 2024 werd Ambient Finance, een gedecentraliseerde exchange, getroffen door een ernstig cyberbeveiligingsincident. Het platform werd slachtoffer van een DNS-aanval, waarbij hackers ongeoorloofde toegang kregen tot het domein. Dit leidde tot grote bezorgdheid onder gebruikers en binnen de bredere DeFi gemeenschap.

Hack van Ambient Finance werd snel gesignaleerd

De aanvallers wisten de controle over het domein van Ambient Finance over te nemen, wat hen in staat stelde om kwaadaardige links te plaatsen op de website. Deze links waren bedoeld om gebruikers naar gevaarlijke sites te leiden, met als doel hun digitale activa te stelen. De aanval bracht de integriteit van het platform in gevaar en zorgde voor aanzienlijke zorgen onder gebruikers.

Hoewel de situatie ernstig was, handelde het team van Ambient Finance snel. Ze herwonnen de controle over hun domein en benadrukten dat de kerninfrastructuur van het platform, zoals de on-chain smart contracts en fondsen van gebruikers, niet was aangetast. De DEX legde uit dat de aanval zich beperkte tot het front end gedeelte van de website en dat er geen directe schade was toegebracht aan de fundamentele delen van het platform.

Ondanks dit gaf Ambient Finance een dringende waarschuwing uit en riep gebruikers op om geen interactie te hebben met de website tijdens het incident. In een openbare verklaring liet Ambient Finance weten samen te werken met beveiligingsexperts om de aanval te onderzoeken en verdere schade te voorkomen.

Malware en methoden achter de aanval

Volgens het beveiligingsbedrijf Blockaid werd bij de aanval gebruikgemaakt van Inferno Drainer, een kwaadaardige software die speciaal is ontwikkeld voor het stelen van digitale activa. Deze malware stond centraal in de aanval en werd ingezet via de command-and-control server die kort voor de inbreuk was opgezet. Blockaid gaf aan dat deze server slechts 24 uur voor de daadwerkelijke aanval in werking was gesteld, wat wijst op een goed voorbereide en gerichte actie.

Inferno Drainer is berucht vanwege zijn effectiviteit in het compromitteren van digitale platforms, en de inzet ervan in deze hack benadrukt de geavanceerde tactieken die cybercriminelen tegenwoordig gebruiken om toegang te krijgen tot waardevolle cryptomiddelen.

Groeiende dreiging voor de DeFi sector

Ambient Finance, opgericht in 2021, heeft zich snel ontwikkeld tot een prominente speler in de DeFi sector en haalde vorig jaar nog $6 miljoen aan kapitaal op van investeerders zoals Blocktower en Circle Ventures. Het recente beveiligingsincident maakt echter duidelijk dat zelfs grote spelers in de sector niet immuun zijn voor de toenemende cyberdreigingen.

De hack van Ambient Finance sluit aan bij een groeiend patroon van cyberaanvallen op DeFi protocollen. Deze aanvallen brengen aanhoudende kwetsbaarheden aan het licht binnen de snel groeiende wereld van gedecentraliseerde financiรซle diensten. In de afgelopen maanden zijn dergelijke aanvallen in frequentie en complexiteit toegenomen, wat wijst op een toenemend risico voor de beveiliging van digitale activa.

Waar platforms zoals Ambient Finance ooit als relatief veilig werden beschouwd, wordt het steeds duidelijker dat aanvullende beveiligingsmaatregelen noodzakelijk zijn om deze nieuwe golf van aanvallen te kunnen weerstaan.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen โ‚ฌ10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Gaat FLOKI stijgen of dalen? Dit is wat het verschil maakt

Timo Bruinsma

Cardano’s bearish sentiment toont volgend patroon

Timo Bruinsma

Is ‘buy the dip’ een kans voor PEPE op korte termijn?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu