Blockchain Stories
Waarom whales SHIB’s volgende rally zullen bepalen
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Waarom whales SHIB’s volgende rally zullen bepalen

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Shiba Inu (Ticker: SHIB) werd op het moment van schrijven verhandeld voor $0,00001889, na een stijging van 6% in 24 uur.ย 

Gedurende deze periode daalden de handelsvolumes echter met 10%, wat wijst op een zwakke vraag naar SHIB op de huidige prijsniveaus.

De afnemende vraag kan te wijten zijn aan de inactiviteit van whales. Een blik op de grote transactievolumes van SHIB in de afgelopen zeven dagen laat zien dat de koop druk van whales is afgenomen. In feite zijn de grote SHIB transactievolumes gedaald van 2,65 biljoen naar 1,80 biljoen op het moment van schrijven.

image
Bron: IntoTheBlock

Eerder deze week werd een piek in whale transacties waargenomen, nadat het herstel van de Bitcoin prijs optimisme in de crypto markt had aangewakkerd. Sindsdien zijn de whale transacties echter afgenomen, wat suggereert dat ze mogelijk wachten op een kans om hun holdings te vergroten of te verminderen.

Analayse van de netto instromen

Gegevens van exchanges tonen aan dat sommige SHIB holders zich mogelijk voorbereiden om te verkopen. De netto instroom naar exchanges bedroeg op het moment van schrijven 320 miljard tokens, het hoogste niveau in meer dan een week.ย 

Deze instroom vertegenwoordigt een stijging ten opzichte van het negatieve instromen van de vorige dag.

image
Bron: CryptoQuant

Als deze tokens worden verkocht, kan SHIB een piek in volatiliteit ervaren en lager verhandeld worden. Een nadere blik op de technische indicatoren suggereert echter dat de kopers de controle behouden.

SHIB technische analyse

Shiba Inu heeft een bullish symmetrisch driehoekspatroon gevormd op de dagelijkse grafiek, wat suggereert dat het bullish sentiment de overhand heeft. De Awesome Oscillator vertoont ook positieve signalen, wat aangeeft dat het momentum verschuift van bearish naar bullish.

De Relative Strength Index (RSI) staat momenteel op 60, wat erop wijst dat het bullish momentum aanwezig is. De RSI heeft echter minimale schommelingen vertoond en beweegt vrijwel vlak, wat suggereert dat SHIB zich mogelijk in een consolidatiefase bevindt.

image
Bron: TradingView

Als Shiba Inu een doorbraak uit het symmetrische driehoekspatroon weet te bevestigen, kan het stijgen naar de volgende weerstand op het 100% Fibonacci niveau ($0,00001916). Als deze doorbraak echter niet slaagt, kan SHIB de ondersteuning op $0,0000179 testen.

Gegevens van Coinglass tonen aan dat 51% van de handelaren longposities op SHIB heeft ingenomen, een stijging ten opzichte van 49% de dag ervoor. Aan de andere kant zijn de shortposities gedaald. Deze verschuiving benadrukt het positieve sentiment onder handelaren die inzetten op een stijgende trend.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ50 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Wat zijn de oorzaken achter de huidige stijging van de cryptomarkt?

Julian Smits

Gaat FLOKI stijgen of dalen? Dit is wat het verschil maakt

Timo Bruinsma

Cardano’s bearish sentiment toont volgend patroon

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu