Blockchain Stories
Technische analyse van Ripple: Uitbraak dichtbij
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

Technische analyse van Ripple: Uitbraak dichtbij

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

XRP heeft de afgelopen weken een geleidelijke stijging doorgemaakt. Hoewel Ripple geen grote prijsdalingen heeft ervaren, is het ook niet fors gestegen in deze periode. Tot nu toe is XRP met 5% gestegen in de afgelopen twee weken en met 2% in de afgelopen week.ย 

Ondanks de positieve prestaties zag XRP de afgelopen dag een lichte daling in prijs.

Desondanks onthult de technische analyse van de XRP grafiek dat de prijs binnenkort zou kunnen stijgen tot $0,65, zolang belangrijke support niveaus intact blijven. Laten we dit verder analyseren.

De bullish technische afbeelding

Een technische analyse van de XRP grafiek laat zien dat Ripple bullish signalen afgeeft. Concreet staat XRP op het punt om te stijgen tot $0,65, zolang het support niveau van $0,52 behouden blijft.

Op de 4 uursgrafiek heeft XRP enige tijd geconsolideerd, wat heeft geleid tot de vorming van een oplopend kanaalpatroon. Dit patroon is vaak een bullish signaal, vooral als Ripple erin slaagt om hier bovenuit te breken.

image
Bron: TradingView

Nu XRP dit oplopende kanaal patroon vormt op de 4 uursgrafiek, is er potentieel voor een stijging naar $0,65, mits het boven de bovenrand van het kanaal uitbreekt en boven $0,56 sluit. Tegelijkertijd moet XRP ook boven de onderrand van het kanaal blijven, dat zich bevindt op $0,52.

Opmerkelijk is dat het oplopende kanaal patroon een veelvoorkomende formatie is in technische analyses, waarbij de prijs binnen een stijgend kanaal beweegt.

Als Ripple erin slaagt om boven de bovenrand te breken en solide boven dit niveau sluit, bevestigt dit het bullish scenario en vergroot het de kans op verdere winst. Het is echter essentieel om de steun rond $0,52 te handhaven om dit momentum te behouden.

Fundamentele vooruitzichten voor XRP

Vanuit fundamenteel perspectief laten de marktgegevens van XRP ook veelbelovende signalen zien. Een belangrijke metric is de Relative Strength Index (RSI), die momenteel op 60 staat. De RSI is een momentum indicator die helpt om te bepalen of een activum overbought of oversold is.

image
Bron: CryptoQuant

Een waarde van 60 suggereert dat Ripple noch overbought, noch oversold is, wat betekent dat de markt zich in een neutrale positie bevindt. Deze balans biedt ruimte voor verdere prijsstijgingen zonder dat er direct een risico is op oversold condities, wat mogelijk tot een terugval zou kunnen leiden.

Een andere belangrijke metric voor het marktsentiment van XRP zijn de actieve wallets, die de retail interesse in het activum weerspiegelen. 

Gegevens van Santiment tonen aan dat het aantal actieve adressen in augustus piekte tot meer dan 250.000. Sindsdien is dit aantal licht gedaald en stabiliseert het zich tussen 190.000 en 199.000.

image
Bron: Santiment

Hoewel dit wijst op een lichte daling van de deelname door retail investeerders, blijft het aantal relatief sterk, wat duidt op consistente marktinteresse.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ50 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Gaat FLOKI stijgen of dalen? Dit is wat het verschil maakt

Timo Bruinsma

Cardano’s bearish sentiment toont volgend patroon

Timo Bruinsma

Is ‘buy the dip’ een kans voor PEPE op korte termijn?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu