Blockchain Stories
Stripe richt zich op uitbreiding in crypto met flinke overname
Nieuws

Stripe richt zich op uitbreiding in crypto met flinke overname

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Stripe, een van ’s werelds grootste betalingsverwerkers, is naar verluidt in gesprek om Bridge, een crypto betaling startup, over te nemen voor $1 miljard. 

Deze potentiรซle overname zou een belangrijke stap zijn voor Stripe, omdat het zijn blootstelling aan stable coins wil vergroten en zijn positie in de fintech en crypto wereld verder wil versterken.

Meer over Bridge Crypto

Bridge Crypto, een startup die zich richt op het aanbieden van crypto betalingen en de integratie van stable coins, zou Stripe in staat stellen zijn aanbod uit te breiden door in te spelen op de snelgroeiende vraag naar digitale activa in zowel consumenten als zakelijke transacties.ย 

Voor Stripe past de overname van Bridge in de strategie om voorop te blijven lopen in de veranderende fintech sector door de nieuwste technologie in zijn betalings infrastructuur te integreren.

Naarmate het gebruik van stable coins wereldwijd toeneemt, vooral voor grensoverschrijdende betalingen, zou deze overname Stripe in staat stellen om een breder scala aan diensten aan te bieden aan zijn klanten, waaronder snellere, goedkopere en veiligere transacties. 

De expertise van Bridge op het gebied van stable coins zou de mogelijkheden van Stripe voor crypto betalingen aanzienlijk kunnen verbeteren, waardoor het voor bedrijven eenvoudiger wordt om digitale activa in hun betalingssysteem te integreren.

Wat betekent de overname van Bridge voor Stripe?

De potentiรซle overname van Bridge Crypto maakt deel uit van Stripes bredere inspanning om zijn betrokkenheid bij de wereld van digitale valuta te verdiepen.

Aangezien stable coins steeds breder worden geaccepteerd vanwege hun lage volatiliteit en efficiรซnte mogelijkheden voor grensoverschrijdende betalingen, positioneert Stripe zich om te profiteren van deze groeiende trend.

Met de technologie van Bridge zou Stripe een geavanceerd netwerk voor stablecoin betalingen kunnen opzetten, waardoor gebruikers eenvoudig betalingen in stable coins kunnen verzenden en ontvangen. 

Handelaren zouden crypto betalingen kunnen accepteren zonder de complicaties die vaak gepaard gaan met traditionele cryptocurrencies zoals Bitcoin of Ethereum.

Door Bridge over te nemen, zou Stripe ook meer crypto vriendelijke bedrijven kunnen aantrekken, waardoor het klantenbestand groeit en hen geavanceerde betalingsopties biedt. Dit zou Stripe in staat stellen om concurrerend te blijven, naarmate steeds meer bedrijven digitale activa verkennen als een levensvatbaar alternatief voor traditionele financiรซle systemen.

Deze zet kan ook dienen als een strategie om in te spelen op de groeiende belangstelling voor gedecentraliseerde financiรซn (DeFi), een opkomend gebied dat traditionele fintech platforms zoals Stripe uitdaagt. Bovendien zou de overname van Bridge Crypto Stripe in een gunstige positie kunnen brengen in de discussie rondom regulering van stable coins.

Naarmate overheden en financiรซle instellingen steeds meer onderzoeken hoe digitale activa gereguleerd moeten worden, kan de proactieve stap van Stripe in de stablecoin ruimte het bedrijf een stem geven in het vormgeven van toekomstig beleid en het positioneren als een leider op dit gebied.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ50 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

XRP op punt van explosie? Experts zien grote winsten in altcoin season

Julian Smits

Dogwifhat strijdt tegen correctie, is een stijging mogelijk?

Timo Bruinsma

Ethereum (ETH) streeft naar $2.800 met hulp van grote investeerders

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu