Blockchain Stories
QNT toont bullish signalen, tijd om in te stappen?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

QNT toont bullish signalen, tijd om in te stappen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Quant (Ticker: QNT) vertoont op dit moment een sterk bullish sentiment, zowel onder retail als institutionele investeerders. 

Dit wekt optimisme voor een mogelijke prijs omkeer. Gegevens van Market Prophit, gedeeld in een post op X (voorheen Twitter), benadrukken een crowd sentiment score van 2,05, terwijl het smart money sentiment op 0,85 stond.

Huidige prijs actie van QNT

Ondanks de optimistische vooruitzichten werd QNT verhandeld op $65,70, na een lichte daling van 0,15%. Dit roept de vraag op of het bullish sentiment sterk genoeg is om de heersende downtrend te doorbreken.

QNT heeft zijn prijs gestaag zien dalen sinds het niet in staat was om de weerstand bij $80 in september te doorbreken. Op het moment van schrijven bevindt het zich dicht bij de onderste Bollinger Band op $61,80, een cruciale support zone. 

image

De Stochastic RSI toonde verder bearish momentum, met oversold condities, gemarkeerd door de blauwe lijn op 10,70. Hoewel Quant oversold lijkt, benadrukt de prijsactie dat verkopers nog steeds de controle hebben. 

Als Quant de support kan holden, kan er een omkering plaatsvinden, maar een doorbraak onder $61,80 zou kunnen leiden tot verdere verkoopdruk.

Analyse van de stromen

De uitwisseling reserves van QNT zijn licht gedaald, met momenteel 1,5 miljoen tokens op exchanges, een daling van 0,21% in de afgelopen 24 uur. Dit kan erop wijzen dat de verkoopdruk afneemt, omdat er minder tokens naar exchanges worden gestuurd. 

image
Bron:CryptoQuant

Deze situatie moet echter nauwlettend in de gaten worden gehouden. Als de uitwisseling reserves weer beginnen te stijgen, kan dit duiden op hernieuwde verkoopactiviteit.

Analyse van de open interest van QNT

De open interest van Quant is met 7,40% gedaald, tot $8,50 miljoen. Deze daling kan duiden op een gebrek aan vertrouwen, aangezien traders posities sluiten in plaats van nieuwe te openen.

image
Bron: Coinglass

 Een aanhoudende daling in de open interest zou het bearish sentiment verder kunnen versterken, omdat minder traders bereid zijn te wedden op een prijsherstel. Als de open interest echter stabiliseert, kan dit de weg vrijmaken voor significante prijsbewegingen.

QNT OI gewogen funding rate

Tot slot was de OI gewogen funding rate licht positief, op 0,0099%, wat aangeeft dat longposities worden vastgehouden. Hoewel dit een teken van optimisme is, is het niet sterk genoeg om een duidelijke verschuiving in het marktsentiment aan te geven. 

image
Bron: Coinglass

Long traders blijven hopen op een prijsstijging, maar dit is misschien niet voldoende om op korte termijn grote winsten te realiseren.

Kortom, het heeft zeker potentie

Ondanks het bullish sentiment onder zowel retail- als smart money, suggereren de technische en on-chain metrics van Quant voorzichtigheid. 

De dalende open interest en aanhoudende prijsdruk geven aan dat het bullish sentiment nog niet heeft geleid tot een sterkere prijsactie. 

Hoewel QNT zeker potentieel heeft, kan extra technische bevestiging nodig zijn voordat er een doorbraak op de grafieken plaatsvindt.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Fantom (FTM) koers vertraagt na 11% wekelijkse stijging

Julian Smits

Toncoin investeerders trekken zich terug, waarom?

Scott

De Bitcoin ETF’s stevenen op historische week af

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu