Blockchain Stories
Musk promoot Dogecoin: Koers stijgt 7% tijdens Trump campagne
Cryptomarkt Update Dogecoin Memecoin Nieuws

Musk promoot Dogecoin: Koers stijgt 7% tijdens Trump campagne

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

In een verrassende wending op de financiรซle markten heeft Dogecoin een stijging van 7% doorgemaakt. Dit gebeurde na een aankondiging door Elon Musk over een nieuw initiatief genaamd het “Department of Government Efficiency” (DOGE) tijdens een campagnebijeenkomst van Donald Trump in Pennsylvania.

Dit heeft niet alleen de waarde van Dogecoin beรฏnvloed, maar heeft ook bredere implicaties voor de crypto en politieke wereld.

De visie van Musk voor DOGE

Elon Musk is niet alleen een groot voorstander van Dogecoin, maar komt nu ook met een innovatief voorstel dat de overheidsuitgaven efficiรซnter moet maken. Dit “Department of Government Efficiency” zou erop gericht zijn om belastinggeld beter te beheren door verschillende overheidsafdelingen die met uitgaven omgaan te stroomlijnen.

Musk suggereerde dat dit nieuwe departement zou functioneren als een bedrijf, met beloningen voor goed presterende medewerkers en sancties voor degenen die niet leveren. De aankondiging leidde meteen tot een prijsstijging van Dogecoin, die voor het eerst sinds juli boven de 13 cent uitkwam.

Impact op Dogecoin

De prijsstijging van Dogecoin overtrof niet alleen de toename van Bitcoin, maar ook die van de bredere markt, met een stijging van 7% tot boven de 13 cent voor het eerst sinds eind juli. Het verlengde de wekelijkse winst tot meer dan 22%, de hoogste onder alle grote tokens. Dit benadrukt de impact en het belang van Musk’s uitspraken op de cryptowereld.

DOGE open interest oktober2024
DOGE open interest is spiking. Bron: TradingView

Een belangrijk aspect van deze beweging is de stijging van de zogenoemde open interest in DOGE termen, oftewel het aantal onopgeloste futures bets, dat piekte naar meer dan 5 miljard tokens, wat wijst op mogelijke volatiliteit.

Hogere open interest naast hogere prijzen suggereert dat de markttrend sterk is. De invloed van Musk reikt verder dan alleen deze koersstijging, omdat hij de afgelopen maanden meer dan $75 miljoen heeft gedoneerd aan Trump’s campagne, wat verdere speculaties over Dogecoin kan aanwakkeren.

Politieke en markt dynamiek

De ondersteuning van Donald Trump door Elon Musk heeft niet alleen gevolgen voor de politieke arena, maar ook voor de handelsdynamiek op de cryptomarkt.

Crypto handelaren speculeren dat een mogelijke overwinning van Trump zou leiden tot meer gesprekken over de DOGE, wat de interesse in Dogecoin verder zou kunnen stimuleren. Opvallend is ook dat invloedrijke handelaren voorspellen dat Musk de DOGE “memes” in het leven kan roepen, wat de populariteit van Dogecoin opnieuw zou kunnen doen toenemen.

Met Musk’s lange geschiedenis van steun voor Dogecoin en de neiging van de munt om te stijgen bij ontwikkelingen rond zijn bedrijven, blijft de situatie rond Dogecoin een fascinerend fenomeen om te volgen.

Of het nu gaat om politieke steun of marktverwachtingen, de rol van Musk in de cryptowereld is niet te onderschatten en biedt interessante inzichten voor zowel huidige als potentiรซle investeerders.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ50 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

Stablecoin PayPal daalt dramatisch: PYUSD zakt met $400 miljoen

Michel Borggreve

Alles wat je moet weten over de impact van AAVE’s winstgevende holders

Timo Bruinsma

SEC komt met nieuw beroep in rechtszaak tegen Ripple

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu