Blockchain Stories
Korte termijn tegenslag voor Polkadot, maar bullish sentiment
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Korte termijn tegenslag voor Polkadot, maar bullish sentiment

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Ondanks een aanhoudend positief sentiment heeft Polkadot (Ticker: DOT) moeite gehad om sterk momentum te tonen op verschillende tijdframes.ย 

Na een verlies van 2,20% op de dagelijkse grafiek zal de dalende druk waarschijnlijk aanhouden. Deze verwachte daling wordt gedreven door een afname van de koopdruk, terwijl het sentiment onder traders verslechtert. 

Er blijft echter een bullish ondertoon bestaan, wat wijst op de mogelijkheid van herstel zodra de marktomstandigheden verbeteren.

DOT charts vertonen korte termijn daling onder druk van aanbod zone

DOT vertoont een korte termijn daling op de grafieken, ondanks dat het zich binnen een algemeen oplopend kanaal beweegt (een bullish patroon). Polkadot kwam onlangs in aanraking met een mid range aanbod zone tussen $4,50 en $4,56, wat heeft bijgedragen aan de huidige prijsdaling.ย 

image
Bron: TradingView

Deze druk zorgt ervoor dat DOT onder zijn eerste support niveau van $4,29 dook, wat ook samenvalt met het Fibonacci retracementniveau op hetzelfde punt. De prijs nadert nu het volgende support niveau op $4,182, zoals aangegeven door de Fibonacci niveaus.

Als de verkoopdruk toeneemt, kan DOT dalen tot wel $4,085 voordat het evenwicht vindt en mogelijk de stijgende trend hervat. De huidige verkoopdruk zal waarschijnlijk aanhouden, aangezien on chain gegevens suggereren dat het sentiment onder traders bearish blijft.

Ripple effect op Polkadot na afname van traders vertrouwen

On chain metrics geven aan dat het vertrouwen van traders in DOT afneemt, wat de kans vergroot dat DOT op korte termijn verder daalt. Volgens gegevens van Coinglass is de Open Interest (OI), die het aantal openstaande derivatencontracten, specifiek futurehandel, bijhoudt, fors afgenomen.ย 

Onlangs daalde de OI van DOT met 1,44%, wat de waarde op $229 miljoen bracht. Dit suggereert een toename van short contracten, waarbij traders steeds meer inzetten op verdere dalingen in de prijs van DOT.

image
Bron: Coinglass

Liquidatie gegevens ondersteunen deze trend, met een toename van verliezen voor long traders die eerder optimistisch waren over een prijsstijging, maar nu de effecten voelen van het groeiende bearish sentiment. 

Van de $136.000 aan geliquideerde trader posities kwam $123.000 uit long posities, aangezien de markt voornamelijk is verschoven naar shortposities.

Zoekt het bullish sentiment naar meer winstgevende instapmomenten?

DOT blijft in een bullish trend, handelend binnen een oplopend driehoekspatroonโ€”een patroon dat potentieel voor verdere stijgingen aangeeft. Opmerkelijk is dat een andere bullish indicator aanhoudende tekenen van kracht vertoont.

Op het moment van schrijven tonen gegevens van Coinglass aan dat de Exchange Netflow op zowel dagelijkse als wekelijkse tijdframes voornamelijk negatief is geweest. 

image
Bron: Coinglass

Een negatieve netflow wijst doorgaans op opname van activa van beurzen, wat suggereert dat traders van plan zijn te holden in plaats van te verkopen, wat als een bullish signaal wordt gezien.

Met $274.800 en $3,60 miljoen in Exchange Netflow op respectievelijk dagelijkse en wekelijkse basis blijft het algemene marktsentiment bullish. De recente prijsdaling kan worden toegeschreven aan bulls die op zoek zijn naar een optimaal instapmoment en zich voorbereiden om DOT in bulk te accumuleren.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ50 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

SEC komt met nieuw beroep in rechtszaak tegen Ripple

Michel Borggreve

Worldcoin wordt “World” en introduceert nieuwe World Chain

Julian Smits

POPCAT geeft bullish signaal af op wekelijkse grafiek

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu