Blockchain Stories
India neemt voortrekkersrol in qua crypto adoptie
Cryptomarkt Update Nieuws

India neemt voortrekkersrol in qua crypto adoptie

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bij cryptolanden wordt al snel de associatie met Amerika en Europese landen gelegd. In deze landen is crypto immers al geruime tijd een populair thema, getuige ook de lancering van meerdere crypto exchanges in deze landen. Wat echter nu opvalt, is dat een ander land dé voortrekkersrol wat betreft crypto adoptie inneemt. Het gaat hierbij om het reusachtige India. Dit is één van de grootste landen ter wereld, ook qua inwonersaantallen, waardoor juist dit land een aanzienlijke bijdrage kan leveren aan de massale crypto adoptie.

Uit data blijkt nu dat India de wereldleider op het gebied van adoptie van cryptovaluta is geworden. Hiermee weet het de traditionele hubs te overtreffen, waaronder dus de bovengenoemde landen. Tegelijkertijd valt op dat ook andere Aziatische landen steeds groter worden wat betreft crypto. Daarmee gaat het onder meer om Japan en Singapore.

Positieve ontwikkelingen in India

Het Aziatische land India is aan een indrukwekkende opmars bezig. Qua economie, qua welvaart en dus ook qua adoptie van crypto. De kloof tussen rijk en arm is nog steeds erg groot in dit land, maar de economie is aanzienlijk groeiende. Daar spelen verschillende bedrijven, waaronder crypto exchanges, slim op in.

Doordat de economie groeiende is, krijgen ook meer burgers meer geld. Dit uit zich in meer beleggingen in crypto en daarmee dus in de benodigde crypto adoptie. Aangezien er India meer dan 1,38 miljard mensen wonen, is dit één van de meest aantrekkelijke landen voor crypto. Een groei van bijvoorbeeld 1% in dit land staat al direct gelijk aan miljoenen mensen die zich bezig gaan houden met crypto.

De opkomst van India duidt op een bredere adoptie van crypto in Azië. In dit werelddeel was men wellicht ietwat sceptisch over crypto, maar daar komt nu verandering in. In het kielzog van India groeien onder meer Singapore, Zuid-Korea en Japan ook erg hard wat betreft crypto adoptie. In Japan heeft dit met onder de waardevermindering van de Japanse Yen te maken. De Japanners zien hun vermogen als het ware verdampen; crypto is daar het perfecte antwoord op.

Digitale valuta in India

Crypto wint fors terrein in India. Met alle dank aan de verbeterde economie en de vele toepassingsmogelijkheden voor crypto in het land. Tegelijkertijd valt op dat de Indiase overheid niet direct openstaat voor crypto. Zo schreven wij een paar maanden terug nog over een rechtszaak in India. De uitkomst hiervan was een absolute winst voor de cryptowereld, aangezien de rechtbank besloot dat het legaal is om in India in crypto te handelen.

De centrale bank van India is bovendien de mogelijkheden voor een digitale valuta aan het onderzoeken. Het zou hierbij om een zogeheten Central Bank Digital Currency (CBDC) gaan. Met een dergelijke digitale valuta is men in staat om de markt nog beter te reguleren. Bovendien kan een dergelijke digitale valuta verder bijdrage aan de adoptie van crypto. Vooralsnog scoort India op het gebied van crypto adoptie ontzettend goed. Dit land is nu zelfs trotse koploper.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

BNB bereikt belangrijk niveau na verwijderen Beacon Chain

Timo Bruinsma

Fantom (FTM) koers vertraagt na 11% wekelijkse stijging

Julian Smits

QNT toont bullish signalen, tijd om in te stappen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu