Blockchain Stories
Bitcoin whales verzamelen 2 miljoen aan Bitcoins
Bitcoin Nieuws

Bitcoin whales verzamelen 2 miljoen aan Bitcoins

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

De crypto markt heeft veel speculaties dat Bitcoin (Ticker: BTC) tegen het einde van het vierde kwartaal een nieuw record hoogte kan bereiken.ย 

Na een rally van meer dan 10% in de afgelopen week en het doorbreken van de $66.000 weerstand is het optimisme hoog.

Er blijven zorgen bestaan nu de groeiende invloed van perpetual traders de volatiliteit verhoogt.

Toch hebben wij een verborgen patroon geรฏdentificeerd dat Bitcoin veerkrachtiger zou kunnen maken voor plotselinge schommelingen veroorzaakt door short sellers die tegen de prijs wedden.

Bitcoin whales vergroten hun posities

Nieuwe Bitcoin whale wallet holden momenteel ongeveer 2 miljoen BTC vast, ter waarde van $132 miljard. Elke wallet bevat meer dan 1.000 BTC, met een gemiddelde leeftijd van minder dan 155 dagen, wat een indrukwekkende toename van 810% jaar op jaar weerspiegelt.

image
Bron: CryptoQuant

Deze accumulatie vertegenwoordigt 9,30% van de totale Bitcoin aankoop, wat wijst op significante aankopen via self custodial services.

Deze enorme accumulatie sluit miners en exchange wallets  uit, wat benadrukt dat steeds meer individuele wallets zich ontwikkelen tot Bitcoin whales.

Deze trend is bijzonder opmerkelijk nu BTC een belangrijk psychologisch niveau nadert. De agressieve aankopen door Bitcoin whales kunnen suggereren dat de huidige prijs een mogelijke markt bodem is.

Bovendien helpt deze accumulatie de druk van de derivatenmarkt te neutraliseren, waar shortposities vaak het aantal longposities overtreffen, en fungeert het als een belangrijke weerstand tegen Bitcoin pieken.

Ondersteunt dit de idee dat BTC zijn ATH kan bereiken tegen het einde van deze cyclus, of signaleert het een oververhitte markt?

Short term holders richten zich op de dip

Afgezien van de activiteit van Bitcoin whales, is er de afgelopen 18 dagen een merkbare stijging in de vraag naar BTC van short term holders).

Deze stijging is flink, aangezien short term holders meestal hun holdings verkopen wanneer BTC een markt top bereikt, waardoor weerstand ontstaat als ze hun winst cashen.

image
Bron: CryptoQuant

De huidige stijging in de vraag van zowel short term holders als Bitcoin whales suggereert dat ze de huidige prijs als een dip beschouwen en zich positioneren voor mogelijke 10x rendementen.

Als gevolg hiervan suggereren marktindicatoren dat BTC op het punt staat een parabolische run te maken, wat mogelijk leidt tot een nieuwe ATH voordat deze cyclus eindigt.

Historisch gezien ondersteunt het aantal Bitcoin whales deze analyse en kan het helpen de storm van speculatieve traders te doorstaan. 

Over het algemeen weerspiegelt deze trend de groeiende volwassenheid van de markt, wat aantoont dat investeerders Bitcoin niet langer als een speculatieve gok beschouwen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot โ‚ฌ10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Gaat FLOKI stijgen of dalen? Dit is wat het verschil maakt

Timo Bruinsma

Cardano’s bearish sentiment toont volgend patroon

Timo Bruinsma

Is ‘buy the dip’ een kans voor PEPE op korte termijn?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu