Blockchain Stories
Bijna alle Bitcoin beleggers in winst: Is BTC oververkocht?
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Bijna alle Bitcoin beleggers in winst: Is BTC oververkocht?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De recente stijging in de prijs van Bitcoin heeft veel beleggers in de cryptowereld in het zonnetje gezet en heeft geleid tot een golf van optimisme onder investeerders. Bijna 95% van de Bitcoin houders heeft momenteel een winst op hun investering, wat een aanzienlijke toename in vertrouwen in de markt weerspiegelt.

Deze indrukwekkende winstpercentages roepen echter ook de vraag op of de markt oververhit begint te raken en suggereren dat voorzichtigheid geboden is. Analisten wijzen erop dat de volatiliteit van Bitcoin bekend is en dat de prijzen net zo snel kunnen dalen als ze zijn gestegen, wat investeerders aanmoedigt om weloverwogen beslissingen te nemen.

Analyse van beleggerswinstgevendheid

Recentelijk heeft IntoTheBlock, een marktanalyseplatform, een boeiende update gedeeld over de winstgevendheid van Bitcoin beleggers. Uit hun uitgebreide on chain data blijkt dat maar liefst 95% van de BTC houders momenteel “in the money” is, wat betekent dat hun gemiddelde aankoopprijs onder de huidige marktprijs van Bitcoin ligt en zij dus winst maken. Slechts 3% van de houders zit momenteel op break even, terwijl een kleine 2% verlies lijdt.

Deze opmerkelijke cijfers zijn grotendeels toe te schrijven aan de recente prijsrally van Bitcoin, die heeft geleid tot een waardestijging. Historisch gezien wijzen dergelijke hoge niveaus vaak op een sterk bullish momentum, wat duidt op een positieve markttrend.

Toch moeten beleggers waakzaam blijven, aangezien deze cijfers ook kunnen wijzen op een mogelijk oververhitte markt, wat extra risico’s met zich mee kan brengen. Het blijft cruciaal om de marktontwikkelingen nauwkeurig te volgen en strategisch te handelen.

Marktgevoel en risico

Het huidige marktsentiment is positief, maar dit kan ook risico’s met zich meebrengen. Wanneer veel beleggers winst maken, bestaat de kans dat ze besluiten hun winst te verzilveren, wat kan leiden tot een massale uitverkoop. Een hoge winstgevendheid kan daarom wijzen op een mogelijke oververhitting.

Daarentegen tonen gegevens van CryptoQuant aan dat er een aanzienlijke instroom van Bitcoin is naar “accumulatie adressen”. Dit zijn wallets zonder verkoopgeschiedenis, wat aangeeft dat sommige beleggers hun posities uitbreiden in plaats van verkopen.

Het feit dat deze HODLers onlangs 56.700 BTC aan hun wallets hebben toegevoegd, suggereert dat er mogelijk een nieuwe fase van accumulatie aanbreekt. Dit kan betekenen dat, ondanks de hoge winstgevendheid, er nog steeds vertrouwen is in de toekomstige groei van Bitcoin.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin prijs op ongeveer $67.700, een stijging van meer dan 12% in de afgelopen week. Deze prijsbewegingen geven aan dat de markt zich in een dynamische fase bevindt, waarbij beleggers zowel kansen als risico’s moeten overwegen.

Bitcoin koergrafiek oktober2024
Bron: TradingView

Het is belangrijk voor investeerders om alert te blijven en weloverwogen beslissingen te nemen, vooral in tijden van hoge volatiliteit. Hoewel de huidige situatie veelbelovend lijkt, is een gebalanceerde benadering essentieel om succes op lange termijn te garanderen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

India neemt voortrekkersrol in qua crypto adoptie

Scott

Fantom (FTM) koers vertraagt na 11% wekelijkse stijging

Julian Smits

QNT toont bullish signalen, tijd om in te stappen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu